7 jela za 7 dana

Ovaj tjedan kuhamo malo drugačije mesne okruglice, ljute pileće batke i zasitnu riblju juhu

 Lisegagne/Getty Images
Razveselite obitelj i prijatelje jelima radi kojih će lizati prste i tražiti vas porciju više

U tjednu koji nam slijedi budite maštoviti i potrudite se na najbolji mogući način potrošiti neke ostatke iz hladnjaka: zaostalu tortilju zagrijte i pretvorite u bogati doručak ili lagani ručak uz pomoć jaja, špinata i avokada, skuhajte unaprijed ječam i orzo tjesteninu pa ih iskombinirajte s rotkvicama, keljem i brusnicama kako biste dobili zasitnu salatu. Sredinom tjedna neka se u vašem tanjuru nađu mesne okruglice u kremastom umaku na bazi povrća, a ručak za četvrtak u potpunosti pripremite u pećnici od batata i pečenih jaja. Subota je dan za druženje s prijateljima, a ima li što bolje od pilećih zabataka za zamazati prste dok prepričavate događaje od proteklog tjedna? U nedjelju usporavamo, kako ritam, tako i kuhanje pa za nedjeljni ručak spremite sporo pečenu junetinu. Ako vam nakon tog ručka ostane mesa, eto ideje za sočan sendvič koji možete ponijeti za gablec početkom radnog tjedna. Ovo su naši prijedlozi što kuhati idući tjedan:

PONEDJELJAK

Ako vam je ostala koja neiskorištena tortilja u hladnjaku, bez brige, možete je ubaciti u tavu, napuniti ukusnim sastojcima kao što su avokado, špinat i jaje te joj udahnuti novi život. A ako dodate i sir koji se topi i razvlači još ćete više uživati u ovom obroku.

PREKLOPLJENA TORTILJA S JAJIMA I AVOKADOM

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Ova zdrava i zasitna salata dodatno je obogaćena bademima i brusnicama koje će vas iznenaditi i razveseliti u svakom drugom zalogaju, a osvježenje će vam donijeti i ljutkasta rotkvica.

SALATA S JEČMOM, ORZO TJESTENINOM I BRUSNICAMA

image
Merc67/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Umjesto klasičnog crvenog umaka na bazi rajčice, zašto sitne mesne okruglice ovaj tjedan ne biste uronili u ukusan bijeli umak koji možete lako nadograditi raznim povrćem, od gljiva preko tikvica ili neke treće namirnice koja vam se u tom trenutku nalazi u hladnjaku!

MESNE OKRUGLICE U BIJELOM UMAKU

image
Tatiana Volgutova/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Nekada su najjednostavniji recepti najbolji, a ovaj svakako ulazi u tu kategoriju! Ubacite batat u pećnicu s drugim povrćem i začinima, a neposretno prije kraja pečenja dodajte i nekoliko jaja na oko kako biste dodatno obogatili ovo odlično jelo.

PEČENI BATAT S JAJIMA

image
Bhofack2/Getty Images/istockphoto

PETAK

Barem jednom tjedno vrijedi uložiti malo truda kako biste pripremili jelo na bazi ribe, a kokot je jedna od riba koja se nedovoljno često nađe na našem jelovniku. Zaletite se nabrzinu do ribarnice ujutro da vidite kakvo je stanje i nemojte preskočiti ovu ukusnu i zasitnu riblju juhu.

JUHA OD KOKOTA

image
Fudio/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Nadamo se da će nas ovu subotu vrijeme poslužiti da se možemo okupiti s društvom oko roštilja, no čak i ako kišni oblaci zaprijete, to ne znači da ove ljutkaste pileće batke ne možete pripremiti u pećnici! Pritom obratite pozornost na količinu začina, pogotovo ako ih planirate poslužiti i najmlađima. Poslužite uz njih i umak na bazi jogurta kao brzu pomoć ako nekome ovi slasni batci ipak budu previše ljuti.

LJUTKASTI PILEĆI BATACI

image
Lisegagne/Getty Images

NEDJELJA

Užurbanost radnog tjedna i brojne obaveze koje si nametnemo subotom ne ostavljaju puno prostora za pripremu recepata koji zahtijevaju određeno vrijeme kuhanja pa je zato nedjelja idealan dan za takav zadatak. Ovaj nedjeljni ručak posvetite sporo kuhanoj junetini koju možete poslužiti uz rižu, kremasti krumpir-pire ili pak pire od celera.

SPORO KUHANA JUNETINA

image
Mizina/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:30