tjedni meni

Ovaj tjedan pečemo omlet s krumpirom, košarice sa sirom i svinjsku roladu

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Od ponedjeljka do nedjelje, sedam odličnih ideja što pripremiti za ponijeti na posao ili razveseliti familiju i prijatelje

Novi tjedan predstavlja novu priliku za isprobavanje zabavnih i brzopoteznih rješenja što spremiti za ručak, a da ga lako možete spakirati za ured. U ponedjeljak tako pojačajte omlet s komadima luka i ploškicama krumpira, za utorak skuhajte kvinoju i ujutro nabrzinu ispecite pileći file, a za srijedu spremite dopadljive košarice sa sirom i orasima. U srijedu navečer zabavite se spremanjem popečaka od brokule i tako dodajte još povrća svojoj prehrani u četvrtak. Ako volite petkom na jelovnik uključiti ribu, počastite se tortiljama s dimljenim lososom i puno salate. Iako vikendom imamo više vremena, u subotu nabrzinu spremite tjesteninu s keljom i zdrobljenim kobasicama pečenicama kako biste mogli što prije krenuti u šetnju, dok si u nedjelju ipak uzmite vremena i napravite zamamnu svinjsku roladu punjenu sušenim rajčicama i jabukama.

PONEDJELJAK

Počnite tjedan s popularnom, a jako povoljnom španjolskom inačicom omleta koja će vas pošteno zasititi! Samo pripazite da krumpir narežete na tanke ploškice kako bi se što brže ispekao.

OMLET OD JAJA I KRUMPIRA

image
Liudmila Zavialova/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Klasičnu rižu zamijenite kvinojom, a ovu zdjelicu obogatite još i s raznim svježim ili pak ukiseljenim povrćem kako bi vam svaki zalogaj bio prava fešta za nepce.

PILEĆI FILE S KVINOJOM

image
Asab974/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Zbog ovakvih recepta vrijedi u hladnjaku uvijek imati jedno gotovo lisnato tijesto od kojeg za manje od pola sata možete pripremiti punjenje jastučiće, prutiće ili pak ovakve košarice u koje možete staviti što god poželite. Mi smo se odlučili za sir s plemenitom plijesni, špinat i orahe.

KOŠARICE SA SIROM, ORASIMA I ŠPINATOM

image
Creative-family/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Ako imate klince, razni popečci su izvrstan način kako im možete predstaviti razno povrće koje možda inače baš i ne bi probali. Zamolite malce da vam pomognu u pripremi kuglica od kojih ćete složiti popečke, a poslužite ih s omiljenim umakom i svježom salatom.

POPEČCI OD BROKULE

image
Roxiller/Getty Images/istockphoto

PETAK

Počastite se s dimljenim lososom i za petak složite tortilja rolice! Premažite tortilju krem sirom, dodajte omiljeno povrće poput mladog špinata, rukole ili matovilca, poslažite mirisni losos, zamotajte i narežite na manje komade kako biste ovu tortilju mogli lakše jesti za stolom.

TORTILJA SA SIROM I DIMLJENIM LOSOSOM

image
Mariha-kitchen/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Kod mesara na svojoj lokalnoj tržnici potražite svježe pečenice, uzmite svežanj kelja ili raštike i za svega pola sata spremite ovo aromatično jelo od tjestenine.

TJESTENINA S KELJOM I KOBASICOM

image
Bhofack2/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Neka vam ovaj tjedan nedjeljno pečenje bude sočna svinjska rolada koju napunite jabukama i sušenim rajčicama kako bi svaka šnita bila prepuna okusa.

SVINJSKA ROLADA S JABUKAMA I RAJČICAMA

image
Veselovaelena/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:45