7 jela za 7 dana

Ovaj tjedan piletinu pohamo na posve drugačiji način, kuhamo ljutkastu juhu s kobasicama i radimo riblje ražnjiće

Na jelovniku su i aromatična juha, salata koju bi malo tko odbio, sendvič s jajima kakav do sad vjerojatno niste kušali i kobasice iz pećnice

Ovotjedni meni pokušali smo čim više pojednostaviti jer nam je jasno da svi polako osjećamo jesenji blues koji nam crpi energiju. Stoga smo se odlučili za sedam recepata koji vam neće uzeti previše vremena za pripremu i kuhanje, a svejedno su ukusni. Tjedan započinjemo kremastom juhom s piletinom za koju vam mogu poslužiti i ostaci od nedjeljnog ručka ako ste, primjerice, pekli piceka. Nastavljamo sa salatom od bulgura i povrća koja bi se mogla svidjeti čak i onima koji ne mogu bez mesa (ili barem tako misle). U sredini tjedna na meniju su nam topli sendvič s jajima kakav do sad vjerojatno niste kušali i ljutkasta, gusta juha s kobasicama i krumpirom koja će vam se, jednom kad je probate, češće naći na meniju. U petak pripremamo ribu na malo drugačiji način, dok je vikend rezerviran za piletinu pohanu u pećnicu (to će vas oduševiti) i kobasice s povrćem.

PONEDJELJAK

Kremasta juha od tikve s piletinom

image
From_my_point_of_view/Getty Images/istockphoto

Juha uopće ne mora biti dosadna, pogotovo ako je napravite s ovim namirnicama. Jesenji tanjuri puni su boja i okusa, a ova kremasta juha očiti je primjer. Pritom, dobro bi bilo da pri ruci imate pileći temeljac u da tikvu prethodno ispećete u pećnici jer će tada jelo biti još ukusnije.

UTORAK

Salata od bulgura, cvjetače i batata

image
Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto

Ovako dobar tanjur malo tko bi odbio, a najbolje je što je preukusan, lagan, a zasitan. Salatu od bulgura, cvjetače i batata možete servirati samostalno, ali i kao prilog mesu ili ribi. Povrće u njoj obogatit će bulgur, ali i jelu dati posebno dobar okus.

SRIJEDA

Sendvič s jajima

image
Pinkybird/Getty Images/istockphoto

Ponekad pribjegavamo jednostavnim rješenjima, ali zato moraju biti ukusna. Sendvič s jajima je jedno od njih... Ovaj preukusan sendvič neće vam uzeti više od 5 minuta vremena, a super je zamjena za gablec ili marendu. Iako je bolji topao, upravo pripremljen, nravno da ga možete ponijeti i na posao i pojesti hladnog.

ČETVRTAK

Ljutkasta juha s kobasicama i krumpirom

image
Lauripatterson/Getty Images

Ova gusta juha s kobasicama i krumpirom svidjet će se svima koji vole jesti ukusno jelo na žlicu. Još ako u nju dodate malo špeka, što nije zabranjeno, dobit ćete jelo koje će se često naći na vašem tjednom meniju... Pritom, od pripreme do serviranja proći će tek pola sata.

PETAK

Riblji ražnjići s povrćem

image
Ravsky/Getty Images

Ovako pripremljenu ribu obožavat će i veliki i mali, a gotova je već za 15 minuta. Za ražnjiće ribu možete i filetirati ako ste tome vješti, tek tada će "planuti" sa stola, jer nema čišćenja i kosti. Ribu kombinirajte s omiljenim povrćem i poslužite uz omiljeni prilog, slatu i umak.

SUBOTA

Pohana piletina iz pećnice

image
Bhofack2/Getty Images/istockphoto

Osim što vam neće uprljati cijelu kuhinju, ovako pohanu piletinu slasno ćete jesti prstima. Tajna je u pripremi u pećnici, bez ulja i svih "radosti" koje idu uz pohanje na štednjaku. Jednom kad je tako pripremite, više se neće vraćati na staro.

NEDJELJA

Kobasice s povrćem

image
Kasia2003/Getty Images

Ovo jelo s kobasicama možete jesti i toplo i hladno, bit će jednako ukusno. Kobasice s krumpirom i omiljenim povrćem pripremljene u pećnici mogu vam bez problema biti ručak za dva dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:47