RAZMAZI SE KOLAČIMA

Ovo je 10 Esplanadinih recepata za božićne kolače, probajte sami napraviti njihov sočan kuglof

 Berislava Picek
Kad bi miris Božića trebali opisati okusom, dali bismo vam krišku Esplanadinog divnog kuglofa.

"Božićni kolači jednostavno moraju biti tradicionalni, jednostavni, prhki, onakvi kakvi će pobuđivati uspomene, vraćati u mladost, a mlađima ostati u uspomeni koju će, vjerujem, jednom dijeliti sa svojom djecom" - rekla nam je u jednom intervjuu za Dobru hranu chefica restorana hotela Esplanade Ana Grgić. Peku se kruhovi, sve se više razmjenjuju recepti za zimnice i domaća jela, a u ovo adventsko doba sve više kuća ponovno miriše po domaćim kolačima.

Kolačiće za koje vam donosimo recepte, Ana Grgić ispekla je svojevremeno sa svojim suradnicama Anom Blažon i Ljiljom Marić Rogić.

Naš apsolutni favorit je božanstveno sočan božićni kuglof s kandiranim voćem, orašastim plodovima i čokoladnom glazurom. Kad bi miris Božića trebali opisati okusom, dali bismo vam krišku tog divnog kuglofa. Već godinama se počastimo upravo spomenutim desertom kojeg režemo na što tanje šnite kako bi uspjeli u njemu uživati što duže. Nakon što razmotate ružičasu svilenu vrpcu i pažljivo skinete zlatnu naljepnicu s omotača, imate što vidjeti! Istog trena kuhinja vam se ispuni nedoljivim mirisom začina, a pred vama se pojavi čokoladom preliveni kuglof i nedvojbeno je naš apsolutni favorit ikad kušanih božićnih kolača.

U nastavku donosimo deset slatkih recepata slastičarskog tima Hotela Esplanade, a neke od njih savršeno će funkcionirati i kao neodoljivi božićni pokloni.

Marcipan lizalice

image
Berislava Picek

Mini kuglofi

image
Berislava Picek

Gumbići

image
Berislava Picek

Rolada od kestena

image
Berislava Picek

Vanilin kiflice

image
Berislava Picek

Šapice

image
Berislava Picek

Božićni kuglof

image
Berislava Picek

Kokos kuglice

image
Berislava Picek

Medenjaci

image
Berislava Picek

Pita od maka

image
Berislava Picek
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:14