7 JELA ZA 7 DANA

Ovog tjedna kuhamo čak tri jela na žlicu, slasnu svinjetinu i hrskave lisnate pužiće

Osim toga, na meniju su još i wok s junetinom i salata s ječmom i mljevenim mesom

Na ovaj predbožićni tjedan odlučili smo se posvetiti jednostavnijim jelima priprema kojih ne oduzima previše vremena, a ipak griju izvana i iznutra i pripremaju nas na delicije koje na stol tek dolaze. Tjedan tako započinjemo povrtnom juhom s mesnim okruglicama, nastavljamo ječmenom salatom s mljevenim mesom, a zatim u srijedu ponovno radimo jelo na žlicu, i to juhu od slanutka s paprikom i kobasicama. Poslužiti je možete dva dana ili u četvrtak napraviti novo varivo sa svinjetinom i bijelim grahom. U petak odmorite od jela na žlicu i napravite smotuljke od lisnatog tijesta s dimljenim lososom i sirom, a zatim za vikend pripremite hrskavu junetinu iz woka s povrćem i svinjsku potrbušinu iz pećnice. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Kako bi tjedan počeo lagano i baš kako treba, napravite jednostavnu povrtnu juhu s mesnim okruglicama. Koristiti možete već gotove mesne okruglice koje ste kupili ili smrznute ostatke od nekog prošlog ručka, a za juhu vam neće trebati baš nikakvi posebni dodaci.

POVRTNA JUHA S MESNIM OKRUGLICAMA

image
Anaiz777/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Još jedan laganiji, a zasitan ručak pripremamo u utorak. Ječmu dodajte mljevenu junetinu, luk, mrkvu i začine pa napravite salatu koja je odlična topla, ali i hladna.

JEČMENA SALATA S MLJEVENIM MESOM

image
Nata_vkusidey/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Slanutak, kobasice i paprike glavne su zvijezde guste juhe koju radimo u srijedu. Osim toga, trebat će vam i crno vino, rajčica, temeljac i krumpir koji će juhu učiniti još gušćom. Poslužite je samostalno ili uz hrskavi, tostirani kruh koji ste natrljali češnjakom.

JUHA S PAPRIKOM, KOBASICOM I SLANUTKOM

image
Gkrphoto/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Nakon slanutka, na redu je grah. Varivo sa svinjetinom i grahom uopće ne mora biti komplicirano, a može biti ukusno toliko da će se za stolom tražiti porcija više. Čak i među onima najizbirljivijima.

VARIVO SA SVINJETINOM I BIJELIM GRAHOM

image
Rudisill/Getty Images

PETAK

Nakon jela na žlicu, na redu je nešto jednostavniji ručak za koji će vam trebati pakiranje lisnatog tijesta, luk, špinat, mozzarella i dimljeni losos, a potom ćete sve zajedno, oblikovano u male pužiće, ubaciti u pećnicu. Poslužite samostalno ili uz kakav dobar umak na bazi grčkog jogurta, s koprom i mali limunova soka.

SMOTULJCI OD LISNATOG TIJESTA S DIMLJENIM LOSOSOM I SIROM

image
Zi3000/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Vikendom imamo dovoljno vremena posvetiti se malim guštima pa, ako se s vremena na vrijeme volite počastiti azijskim okusima, wok s junetinom i povrćem u umaku od naranče mogao bi biti više nego dobra ideja za subotnji ručak.

WOK S JUNETINOM I POVRĆEM

image
From_my_point_of_view/Getty Images

NEDJELJA

I na kraju, pečenje! Svinjska potrbušina komad je mesa koji ne košta puno, a može biti itekako slastan ručak. Napravite ga po našem receptu i gledajte kako svi za stolom nakon ovog ručka ližu prste.

SVINJSKA POTRBUŠINA IZ PEĆNICE

image
Angelika Heine/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:43