ŠTO KUHATI?

Ovog tjedna punimo palačinke i tortilje, kuhamo kremasto varivo i radimo slasne uštipke

Osim toga, na meniju je i krem juha od brokule, tjestenina s okruglicama i slasna svinjetina iz pećnice

Palačinke su uvijek dobra ideja, a posebice na početku radnog tjedna, kada je sve što nakon napornog dana želimo upravo tanjur utješnog, slasnog jela. Ovog ponedjeljka zato ih radimo na malo drugačiji, slani način i punimo ih slaninom, porilukom i šampinjonima. Tjedan nastavljamo bezmesnim okruglicama sa slanutkom u gustom umaku od rajčice s tjesteninom, a zatim kuhamo i povrtno varivo. U četvrtak je na redu krem juha od brokule, u petak riblji uštipci, a za vikend punjene, zapečene tortilje te slasna svinjetina iz pećnice. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Volimo ih slatke, a kada je u pitanju ručak, a ne desert, još su nam draže slane palačinke. Ovog puta zato ih punimo kremastim nadjevom od slanine, poriluka i šampinjona.

SLANE PUNJENE PALAČINKE

image
Oksanakiian/Getty Images

UTORAK

Kada vam se jedu mesne okruglice, a niste na vrijeme izvadili meso iz zamrzivača, razmislite o tome da napravite varijantu sa slanutkom. Oblikujte ih, ubacite u umak od rajčice pa poslužite uz tjesteninu. Brzo, jednostavno, a tako ukusno.

TJESTENINA S OKRUGLICAMA

image
Haoliang/Getty Images

SRIJEDA

Varivo tjedna ovog puta je kremasta, povrtna varijanta od zimskog povrća, uz dodatak konzerve slanutka ili, ako želite, graha. Da biste postigli kremoznost i dublji okus, trebat će vam i kokosovo mlijeko pa se pobrinite da pri idućem obilasku supermarketa i ono završi u košarici.

KREMASTO POVRTNO VARIVO

image
Michellegibson/Getty Images

ČETVRTAK

Dobra krem juha može biti zaseban ručak, posebice ako joj dodate hrskave kockice kruha i napravite u većoj količini. Recept za juhu ostavljamo u nastavku, a kruh možete napraviti tako da ga nasjeckate na kockice, pomiješate s dvije, tri žlice maslinova ulja, malo začinskog bilja po želji pa sve zajedno bacite na tavu i pustite da poprimi boju. Kockice kruha poslužite odmah kako bi ostale hrskave i bile dobar kontrast kremastoj juhi.

KREM JUHA OD BROKULE

image
Christian-fischer/Getty Images/istockphoto

PETAK

Ako tražite recept za slasno riblje jelo, stanite - jer upravo ste ga pronašli. Ovi uštipci pripremaju se prilično jednostavno, a s tanjura nestaju u trenu. Poslužite ih uz prilog po želji ili, još jednostavnije, zdjelu sezonske salate.

RIBLJI UŠTIPCI

image
Gitanna/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Kada vam ponestane ideja za ručak, razmislite o tome da napravite jednostavne tortilje, ubacite ih u posudu za pečenje, zapecite i poslužite uz jednostavan umak na bazi jogurta i lisnatu salatu.

ZAPEČENE TORTILJE

image
Irina Kozmova/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Kod svakog mesa, konkretnije svinjetine, pripremljenog u pećnici jedino je bitno da ga ne presušite, a to ćete postići ako ga ovog puta pripremite na ovaj jednostavan, a dobar način.

SVINJETINA IZ PEĆNICE

image
From_my_point_of_view/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 11:31