TJEDNI MENI

Ovog tjedna radimo brzu pitu s tikvicama i sočnu piletinu, a palačinke punimo s tri vrste sira

 Marko Miščević/cropix/
Ostatke od nedjeljnog pečenja iskoristite tako da ih ubacite u slasnu pitu, a palačinke ovog tjedna napunite s čak tri različita sira

Kišni ponedjeljak i ovog tjedna započinjemo maštanjem o slasnim jelima koje pripremamo narednih sedam dana. Krećemo sa sjajnom pitom s piletinom, graškom i kukuruzom koja će biti posebno dobra ideja ako vam je ostalo pire krumpira od dana ranije, a u nadjev, umjesto piletine, možete ubaciti i ostatke od nedjeljnog pečenja. Tjedan nastavljamo s jednostavnom tjesteninom s patlidžanom, a zatim se u srijedu, već tradicionalno, bacamo na pripremu bogatog jela na žlicu. Ovog puta u pitanju je gusto varivo sa slanutkom i purećim okruglicama. Četvrtak smo rezervirali za brzu pitu s tikvicama i rajčicom, petak za tunu na nešto drugačiji način, a u subotu radimo palačinke pa ih punimo s čak tri vrste kremastih sireva. Na kraju, ove nedjelje posebno nas veseli sočna piletina koju ćemo poslužiti uz pečeni krumpir i nezaobilaznu zdjelu sezonske salate.

PONEDJELJAK

Pita s pire krumpirom, piletinom, graškom i kukuruzom

image
Berislava Picek/cropix/

UTORAK

Tjestenina s patlidžanom

image
Berislava Picek/Cropix/

SRIJEDA

Slanutak na žlicu s purećim okruglicama

image
Berislava Picek/Cropix/

ČETVRTAK

Pita od tikvica

image
Lidija Lončarić/


PETAK

Pašticada od tune

image
Berislava Picek/Cropix/

SUBOTA

Palačinke s tri vrste sira

image
Marko Miscevic/cropix/

NEDJELJA

Pečena piletina s krumpirom

image
Marko Miščević/cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 12:09