7 DOBRIH IDEJA

Ovog tjedna radimo mesnu štrucu, svinjetinu u gustom umaku i kuhamo krem juhu od krumpira

 Igor Ploskin/Getty Images/istockphoto
Osim toga, radimo i tortilje od ostataka, palačinke od jaja, salatu od tune i aromatično pile

Neka vam ovaj tjedan na meniju budu jela za koja vrijedi uložiti malo više truda kako biste imali finu hranu danima ili pak brzi i jednostavni recepti gotovi u tren oka. Tjedan započnite iskorištavanjem ostataka od dana ranije i napravite tortilje, a zatim nastavite ukusnim jelom na žlicu koje se najbolje slaže uz sve hladnije dane - gustom juhom od krumpira. Sredinom tjedna napravite svinjetinu u bogatom umaku od rajčice s njokima, a zatim se u četvrtak okušajte u pripremi jednostavne palačinke od jaja. Za kraj radnog tjedna napravite salatu od tune, a zatim za vikend pripremite sočnu mesnu štrucu i aromatično pile. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Nema potrebe za bacanjem, ostatke nedjeljnog pileta pomoću tortilja pretvorite u današnji brz i ukusan ručak. Jednostavno natrgajte piletinu, spojite je s umacima i povrćem i napravite sasvim novo jelo.

TORTILJE OD OSTATAKA

image
Radomir Jovanovic/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Ovo jednostavno, a jako zasitno i aromatično jelo na žlicu uvrstite na svoj repertoar provjerenih klasika. Za pripremu će vam trebati tek nekoliko sastojaka.

JUHA OD KRUMPIRA

image
Igor Ploskin/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Ovo bogato jelo zagrijat će vas na posebno hladne dane. Odmah pripremite dvostruku količinu kako biste imali dovoljno za smrznuti pa vadite po potrebi u trenucima kada nemate vremena za kuhanje ili je dan na poslu jednostavno bio predugačak.

SVINJETINA U UMAKU

image
Gmvozd/Getty Images

ČETVRTAK

Jela od jaja nisu rezervirana samo za doručak ili večeru, mogu biti i fini ručak ako posegnete u ladicu sa začinima i pretvorite ih u aromatičnu palačinku.

PALAČINKE OD JAJA

image
Peteers/Getty Images/istockphoto

PETAK

Gotovo za čas, ovo jelo odlično je rješenje kada vam nedostaje inspiracije, a želite napokon potrošiti zalihe konzervirane hrane. Zaigrajte se dodacima i napravite zasitnu salatu po samo svom guštu.

SALATA OD TUNE

image
Martinfredy/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Nekoliko pomno odabranih sastojaka i vatrostalna posuda dovoljni su da u pećnici spremite ovo pečenje koje će vam trajati danima. Toplo poslužite uz pire krumpir i salatu, a hlane komade mesne štruce upakirajte u slasne sendviče.

MESNA ŠTRUCA

image
Bhofack2/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Napravite mali zaokret kod klasične pripreme cijelog pileta pa mu dodajte i dvije glavice koromača. Pripremljeno na ovaj način bit će aromatično i bogato okusom, a sve to od tek nekoliko sastojaka.

AROMATIČNO PILE

image
Photokitchen/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:43