TJEDNI MENI

Ovog tjedna radimo palačinku od krumpira, kotlete s ječmom i gusto varivo s keljom

 Haoliang/Getty Images
Osim toga, na meniju je i pizza od cvjetače, tjestenina sa špinatom i gljivama, sendviči s avokadom i piletina u vinu

Tmurni zimski tjedan započinjemo jednostavnim, ali utješnim ručkom koji vole sve generacije - brzom palačinkom s krumpirom i jajima. Nastavljamo zdravijom varijantom pizze, a zatim radimo gusto varivo s keljom. U četvrtak kuhamo tjesteninu sa špinatom i gljivama, a na kraju radnog tjedna radimo brze sendviče s avokadom i lososom za ručak ili brunch. Vikendom su uvijek na redu raskošnija jela pa tako u subotu radimo kotlete s kremastim ječmom, a u nedjelju ukusnu piletinu u vinu s gljivama.

PONEDJELJAK

Tjedan započinjemo jednostavnim, ali slasnim i utješnim ručkom; na redu je palačinka s krumpirom i jajima. Osim što će vam za pripremu trebati svega nekoliko sastojaka, ovo jelo prilično je brzo gotovo pa će vam tako ostati vremena da napravite i kakav dobar umak. Odlična opcija uvijek je varijanta s grčkim jogurtom, limunovim sokom, češnjakom, soli i paprom.

PALAČINKA S KRUMPIROM I JAJIMA

image
Thesomegirl/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Umjesto klasičnog dizanog tijesta, napravite podlogu od cvjetače pa je nadjenite dodacima po želji. Zaigrajte se bezmesnim dodacima kao što su paprika, gljive i artičoke ili kombinaciji dodajte kobasicu ili tunu iz konzerve. Naravno, obavezan je i sir.

PIZZA OD CVJETAČE

image
Yummy Pic/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Što je tjedan bez gustog variva? Ovog puta radimo kombinaciju krumpira i kelja kojoj smo dodali i leću. Želite li da jelo bude još bogatije, ubaciti možete i konzervu slanutka ili šaku smrznutog graška.

GUSTO VARIVO S KELJOM I KRUMPIROM

image
Nelea Reazanteva/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Tjestenina sa špinatom i gljivama jednostavna je opcija za brzi ručak usred tjedna. Želite li jelo učiniti zdravijim, koristite integralnu, tjestenu od pira ili leće.

TJESTENINA SA ŠPINATOM I GLJIVAMA

image
Lilechka75/Getty Images/istockphoto

PETAK

Za brzi ručak ili brunch dobra opcija bit će i jednostavni sendviči s avokadom i lososom. Koristite kruh sa sjemenkama, tostirajte ga i natrljajte češnjakom, a zatim dodajte osvježavajući namaz od avokada i dimljeni losos. Umjesto lososa, koristiti možete i šunku ili tunu.

SENDVIČI S AVOKADOM I LOSOSOM

image
Fudio/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Kotleti na naglo sa zaokretom naš su odabir za subotnji ručak. Najprije ih ostavljamo u marinadi od senfa i soja sosa, a za to vrijeme kuhamo kremasti ječam. Ovog puta ječmu smo dodali samo mrkvu, no vi svakako možete ubaciti i drugo povrće po želji. Na kraju vam preostaje još samo ispeći meso.

KOTLETI S KREMASTIM JEČMOM

image
Haoliang/Getty Images

NEDJELJA

Osim uz mlince, piletinu volimo i u gustom umaku uz pire krumpir. Ubacite povrće i gljive u posudu, dodajte vino i komade piletine pa sve zajedno pecite u pećnici dok ne dobijete aromatične komade mesa koje se odvaja od kosti i sa stola nestaje u trenu.

PILETINA U VINU S GLJIVAMA

image
Olga Mazyarkina/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:41