TJEDNI MENI

Ovog tjedna radimo slasnu musaku, sočne kotlete, zapečenu tjesteninu i predobre kozice

 Kamil Macniak/
Osim toga, na meniju je i krem juha od brokule, salata s pečenom bučom i neizostavni gulaš

Tjedan comfort jela započinjemo gustom, kremastom juhom od brokule, nastavljamo sočnim kotletima s kruškama, a onda sredinom radnog tjedna radimo prejednostavnu tjesteninu sa sirom i šunkom. U četvrtak radimo zasitnu salatu s pečenom bučom, a u petak pripremamo pravu poslasticu - kozice s češnjakom i vinom koje se najbolje slažu uz dobru paštu. Vikend smo odlučili posvetiti kuhanju pa tako radimo gusti gulaš, a tu je i musaka s mljevenom svinjetinom i krumpirom koja je uvijek dobrodošla na svakom stolu. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Ponedjeljkom volimo jednostavna, lagana jela koja nas pune energijom, a upravo takva je i gusta, kremasta juha od brokule. Priprema ne oduzima previše vremena, a dok se kuha napraviti možete i tople sendviče sa sirom te ih poslužiti uz juhu.

KREM JUHA OD BROKULE

image
Anna Shepulova/

UTORAK

Svinjski kotleti idealan su odabir za ručak usred tjedna zato što ih nije potrebno predugo termički obrađivati, a u kombinaciji s kvalitetnim sastojcima mogu stvoriti sjajne kombinacije. Ovog puta spojili smo ih s kruškama i napravili ručak za prste polizati. Kada je u pitanju prilog, razmislite o heljdi.

KOTLETI S KRUŠKAMA

image
Fomaa/

SRIJEDA

Za užurbane dane, pak, uvijek dobar odabir je kakva kremasta, bogata pašta u kombinaciji sa sastojcima iz hladnjaka. Šunka i sir, još pokoji dodatak, vruća pećnica i ručak je već gotov.

TJESTENINA SA SIROM I ŠUNKOM

image
Deposit Photos/

ČETVRTAK

Buču ne morate pripremati samo na juhu ili kao pire, ubaciti je možete i u salatu. Ispecite je kako bi bila još aromatičnija, a potom je spojite s tikvicom i kvinojom. Zasitno i ukusno!

SALATA S BUČOM

image
Deposit Photos/

PETAK

Umjesto klasične ribe iz tave ili pećnice, ovog petka napravite zaokret i pripremite kozice u vinu s češnjakom. Najbolje se slažu uz tjesteninu, no poslužiti ih možete i uz samo blago tostirani kruh.

KOZICE U VINU

image
Kamil Macniak/

SUBOTA

Hladniji dani zovu nas na pripremu dobrog gulaša. Najviše volimo onaj gusti s krumpirom, a ovog puta savjetujemo da napravite duple količine kako biste imali ručak za dva dana.

GULAŠ

image
Deposit Photos/

NEDJELJA

Ovih dana jede nam se dobra musaka pa donosimo recept i za taj specijalitet. Radimo je s krumpirom i mljevenom svinjetinom, a kombinaciji uvijek možete dodati i patlidžane te drugo meso po želji.

MUSAKA S KRUMPIROM

image
Miljan Zivkovic/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 20:59