ŠTO KUHATI?

Ovog tjedna radimo štrudlu, knedle s čokoladom i lješnjacima i kuhamo varivo od graha

 Karisssa/Getty Images/istockphoto
Osim toga, na našem tjednom meniju su i cvjetača, kremasta tjestenina, otvoreni sendviči i piletina u gustom umaku

Tvrdnjom da cvjetača može biti puno više od juhe započinjemo tjedan i radimo je pečenu u pećnici s tahinijem. Nastavljamo brzom štrudlom od buče s gotovim korama, a zatim u srijedu radimo zasitno, a tako jednostavno varivo od graha, leće i slanine. Tjedan nastavljamo slasnim tanjurom brze tjestenine s porilukom i gljivama, a zatim užurbani petak popravljamo otvorenim sendvičima sa sardinama. Vikend smo rezervirali za slatke knedle s čokoladom i lješnjacima i bogatu piletinu u umaku koja se odlično slaže sa svim omiljenim prilozima. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Cvjetaču volimo u juhama, obožavamo je pohanu i hrskavu, a još nam je draža pripremljena na najjednostavniji način - pečena u pećnici. Premažite je brzim umakom, a dok se peče, napravite prilog po želji. Dobra ideja bit će kus kus i bulgur, ali i kakva jednostavna i bogata salata.

PEČENA CVJETAČA

image
Juliamikhaylova/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Štrudle od buče nikad dosta pa smo tako početak tjedna odlučili iskoristiti za ovaj brzi, ali predobar ručak. Štrudlu ovog puta radimo od kupovnih kora, malo svježeg sira i vrhnja, jaja i ribane buče, a zatim je još toplu i hrskavu poslužujemo uz čašu jogurta.

ŠTRUDLA S BUČOM

image
Lily_rochha/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Dan za ručak na žlicu ovog tjedna slavimo gustim, zasitnim varivom od graha i leće. Dodajemo i malo slanine, a ako jušna jela volite učiniti još bogatijima, u lonac možete ubaciti i par dobrih kobasica.

VARIVO OD GRAHA I LEĆE

image
Karisssa/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Kada razmišljamo o brzom ručku usred tjedna, na pamet nam najčešće pada slasna tjestenina. Ovog puta kombiniramo poriluk i preskačemo pirjanje luka, šampinjone ili druge gljive po želji i malo slatkog vrhnja. U slučaju da ga izbjegavate, uvijek možete koristiti i klasično kiselo vrhnje koje ste razmutili s malo vode u kojoj se kuhala tjestenina ili, pak, mascarpone sira. Također, ovako pripremljenu tjesteninu možete i zapeći s malo mozzarelle i parmezana.

TJESTENINA S PORILUKOM I GLJIVAMA

image
Barol16/Getty Images/istockphoto

PETAK

Sendvič za ručak odavno je prestao biti nešto što izbjegavamo. Dobar spoj sastojaka na komadu kvalitetnog kruha može biti itekako dobar i zasitan obrok pa smo tako ovog puta napravili otvorene sendviče s krem sirom, sardinama i ukiseljenim lukom. Uvijek dobra ideja bit će i šaka sezonske salate.

SENDVIČI SA SARDINAMA

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Nakon jednostavnog ručka u petak, u subotu smo se odlučili malo potruditi i napraviti svoje tijesto za knedle pa ga napuniti omiljenim čokoladnim namazom. Važno je dodati kako će kvalitetniji namaz dati bolje rezultate, a onaj koji napravite sami još bolje. Na kraju sve uvaljajte u hrskave pečene lješnjake i uživajte u slatkom ručku.

KNEDLE S ČOKOLADOM I LJEŠNJACIMA

image
Badmanproduction/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Za kraj tjedna ostavili smo piletinu u povrtnom umaku. Povrće iz umaka možete ostaviti u komadićima, ali i blendati kako biste dobili kremasti umak koji se najbolje slaže uz domaće rezance, ali i pire krumpir, šufnudle ili trgance.

PILETINA U GUSTOM UMAKU

image
Alleko/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:49