SVE NA JEDNOM MJESTU

Ručak za dva dana: radimo punjene paprike, pire krumpir, domaći kruh i kolač sa šljivama

 Marko Miscevic/Cropix/
Imamo recepte za ručak koji možete poslužiti čak dva dana i baš nitko za stolom neće prigovarati...

Kasno ljeto volimo iskoristiti za kuhanje jela za koja za vrijeme teških vrućina jednostavno nismo imali volje. Ovih dana, otkad su temperature barem malo pale, tako sve češće mijesimo dizano tijesto i radimo brza peciva, slatke rolice i domaći kruh, a na naš meni ponovno su se vratili i gulaši, variva i punjene paprike. Upravo je ovo vrijeme idealno za pripremu tog, mnogima omiljenog ljetnog jela, a kako bi ručak bio potpun, u nastavku ostavljamo i recepte za jednostavan kruh te savjete za najbolji pire krumpir. Osim toga, ako se na kraju ručka poželite zasladiti, tu je i recept za jednostavan kolač sa šljivama.

GLAVNO JELO: PUNJENE PAPRIKE

Recept za punjene paprike dobili smo svojevremeno u restoranu Okrugljak i od tada ih radimo samo na ovaj način. Za pripremu vam, uz mljeveno meso i rižu, ne treba previše sastojaka pa se pobrinite da su oni koje ipak trebate najkvalitetniji koje možete nabaviti. Posjetite ovih dana mesara, neka vam samelje komade mesa koje ste sami odabrali, a potom se zaputite na tržnicu po svježe, hrskave paprike. I kuhanje može početi.

RECEPT ZA PUNJENE PAPRIKE

image
Marko Miščević/Cropix/

PRILOG: PIRE KRUMPIR

Kada radite pire krumpir, pobrinite se da koristite dobru vrstu krumpira, da mu dodajete dovoljno maslaca za još puniji okus i nikako nemojte koristiti štapni mikser kako ne biste dobili gumenu masu. Nedavno smo isprobali recept velikog francuskog chefa Joëla Robuchona i iznenadili se rezultatom pa, ako imate vremena, svakako proučite njegovu metodu pripreme. U slučaju da više volite klasičnu pripremu, u nastavku ostavljamo dobre savjete za najbolji pire krumpir.

KAKO NAPRAVITI NAJBOLJI PIRE KRUMPIR

image
Robyn Mackenzie/

DODATAK: DOMAĆI KRUH

Uz punjenu papriku, potreban vam je i dobar kruh kako biste mogli u potpunosti počistiti tanjur. Napravite bijeli kruh po receptu ekipe iz Bread Cluba ili pravi, zasitan kukuruzni kruh koji će vam na kraju jela doći kao kakva dobra poslastica. Razmislite i o pripremi finog, domaćeg raženog kruha.

BABIN KRUH

image
Marko Miscevic/Cropix/

KUKURUZNI KRUH

image
Berislava Picek/Cropix/

RAŽENI KRUH

DESERT: BISKVIT SA ŠLJIVAMA

I slatko na kraju – kolač sa šljivama. Sezona je slatkih, sočnih šljiva i na pamet nam odmah pada ovaj jednostavan biskvit kolač kojem se svake godine iznova vraćamo. Poslužiti ga možete još toplog uz kuglicu sladoleda, no odličan je i uz šalicu kave ili sam, onako s nogu dok tek usputno svratite u kuhinju.

BISKVIT SA ŠLJIVAMA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 22:17