7 JELA ZA 7 DANA

Slani muffini, domaća pileća juha s rezancima i punjena tjestenina favoriti su s ovotjednog menija

Kuhamo još i rižoto sa šparogama, tacos s kozicama i mediteransku piletinu

Napokon je stigao sunčani ponedjeljak pa smo današnji ručak odlučili maksimalno pojednostaviti, kako bismo više vremena proveli na otvorenom. Radimo tako špek muffine, koje, kada ih napravimo više, uvijek rado kao gablec ponesemo na posao. U utorak radimo domaće torteline punjene pestom, zatim je na meniju rižoto sa šparogama i sirom, a u četvrtak radimo domaću pileću juhu s rezancima, krumpirom i mrkvom. Kraj radnog tjedna slavimo tacosima s kozicama, a za vikend radimo panirani camembert sir s umakom od brusnica i mediteransku piletinu. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Kada nemate vremena za kompleksiji ručak, a u hladnjaku imate i koju čašicu jogurta koju možete poslužiti uz ovakav zalogaj, napravite slasne špek muffine. Odlični su za doručak, ručak, večeru, ali i usputnu užinu.

ŠPEK MUFFINI

image
Tatiana Volgutova/Getty Images

UTORAK

Torteline ovog puta napravite s pestom pa ih poslužite u jednostavnoj kombinaciji s malo maslaca i sira. Uz to poslužiti možete još sezonsku salatu i ručak je već gotov.

DOMAĆI TORTELINI PUNJENI PESTOM

image
Teodor Costachioiu/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Iskoristite sezonu šparoga pa napravite kremastu rižu. Uz to, najbolje će se složiti jednostavna krastavac salata s malo grčkog jogurta i koprom.

RIŽOTO SA ŠPAROGAMA I SIROM

image
Olga Mazyarkina/Getty Images

ČETVRTAK

Za domaću pileću juhu nikad nije pogrešan trenutak, a kada je pojačate rezancima, krumpirom i mrkvom, dobit ćete zasitno jelo uz koje vam neće trebati baš ništa drugo.

DOMAĆA PILEĆA JUHA S REZANCIMA, KRUMPIROM I MRKVOM

image
Mizina/Getty Images

PETAK

Kada petkom želite pripremiti malo drugačiji ručak ili večeru, napravite tacos s kozicama. Praktično je, slasno, a ako koristite kupovne tortilje, i brzo gotovo.

TACOS S KOZICAMA

image
Carlosrojas20/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Camembert sir volimo u različitim varijantama, ali paniran pa pržen prava je poslastica. Poslužite ga uz umak od voća, dodajte još kakav narezak po želji i krišku kruha i imate ručak ili snack kojem je teško odoljeti.

PANIRANI CAMEMBERT SIR S UMAKOM OD BRUSNICA

image
Alleko/Getty Images

NEDJELJA

I na kraju, mediteranska piletina za nedjeljni ručak bit će odlična opcija. Nije komplicirano i ovo jelo dobro se slaže uz čitav niz priloga - od širokih rezanaca, preko palente, pa sve do pečenih krumpira.

MEDITERANSKA PILETINA

image
Alleko/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 18:04