
Pretresli smo našu virtualnu kuharicu i izvukli najpopularnije recepte prošlog ljeta. U pitanju su većinom klasici, od đuveča i sataraša do punjenih paprika, ali na našoj listi mogu se naći i neka zaboravljena jela koja možda dugo niste kuhali, a mogu biti idealan ručak na vrući ljetni dan.
Abšmalcane mahune, carski drobljenac ili ljetno varivo s krastavcima upravo su dobri primjeri tih jela, kojima se dugo nismo vratili, ali jednom kada ih skuhamo, podsjete nas na neka bolja vremena. Sva navedena jela jednostavna su za pripremu, brzo gotova, što posebno volimo na duge, ljepljive ljetne dane pa će biti idealni za ručak usred dana ili večeru kada se umorni vratite s plaže. Carski drobljenac također, iako, naravno, može biti i odličan desert, kada vam se jedu palačinke, ali vam se ne provodi sat vremena za štednjakom.
Osim klasika, posebno nam je drago kada vam se svidi i neki novi, drugačiji recept i kada ste spremni okušati se u pripremi jela kakva još niste probali. Salata koja je već nekoliko godina hit na društvenim mrežama upravo je idealan primjer toga, a prošlog ljeta posebno vam se svidio i recept za punjene paprike na makedonski, koji smo dobili od poznatog majstora za pivo Dimitra Jovanovskog. Na tu listu dodali bismo i kremasti grah s rajčicom, koji spaja ono najbolje od različitih jela s gradom i idealno je brzo jelo za usred radnog tjedna, ali i kremastu tjesteninu s tikvicama, priprema koje zahtjeva minimalno truda, a toliko je dobra.
Komentari
0