TJEDNI MENI

Što kuhamo ovaj tjedan? Malo drugačije varivo s piletinom, pizzu, kremasti složenac i njoke

 Photo Beto/Getty Images
Osim toga, na meniju je i brza palenta s gljivama, juha od buče s toplim sendvičima i sporo pečena svinjetina

Ovog tjedna uživamo u jednostavnim jelima na malo drugačiji način. Započinjemo tako kremastom palentom s gljivama, nastavljamo njokima od buče u brzom umaku na bazi maslaca, a onda u srijedu kuhamo varivo s piletinom i - kikirikijem. U četvrtak još jedan klasik pretvaramo u sasvim novo jelo i radimo kremasti složenac s ribanim krumpirom, a u petak mijesimo tijesto za pizzu s tunom i inćunima. Vikend smo odlučili obilježiti jednostavnom juhom od pečene buče s toplim sendvičima i sporo pečenom svinjetinom s pivom ili ciderom za prste polizati. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Užurbani ponedjeljak uvijek je dan za brzi ručak. Ovog puta tako radimo kremastu palentu s maslacem i paremaznom, a poslužujemo je uz pirjane gljive. Koristite svježe vrganje i bukovače, a u nedostatku istih, dobra ideja bit će i obični šampinjoni koje možete pronaći u svakom supermarketu.

PALENTA S GLJIVAMA

image
Anna_shepulova/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Njoki od buče obavezno su jelo na jesenskom meniju. Iako ih obožavamo uz gulaše i guste umake, ovog puta radimo ih na jednostavan način i poslužujemo uz umak na bazi maslaca.

NJOKI S BUČOM S MASLACEM

image
Jjpoole/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

A što kažete na malo drugačije varivo s piletinom? Ovog puta nismo je uparili s krumpirom i graškom već batatom, mrkvom i kikirikijem. Kremasto, zasitno i stvarno ukusno varivo osvojit će one koji vole eksperimentirati.

VARIVO S PILETINOM I KIKIRIKIJEM

image
Pingpongcat/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Kremasti složenci s krumpirom i sirom veliki su hit u našoj kuhinji, no ovog smo puta, umjesto tankih ploški, krumpir naribali pa napraviti predobar ručak koji uvijek može poslužiti i kao raskošan prilog.

SLOŽENAC S KRUMPIROM I SIROM

image
Bhofack2/Getty Images/istockphoto

PETAK

Pizza je uvijek dobra ideja za ručak, posebice ako tijesto napravite sami i dodatke birate po samo svojoj želji. Mi smo se odlučili za tunu i inćune, a vi u kombinaciju možete ubaciti i druge dodatke po želji.

PIZZA S TUNOM I INĆUNIMA

image
Photo Beto/Getty Images

SUBOTA

Što je jesen bez juhe od buče? Napravite je tako da buču najprije ispečete u pećnici, a za to vrijeme možete sastaviti i slasne sendviče sa sirom iz tave.

JUHA OD BUČE S TOPLIM SENDVIČIMA

image
Robynmac/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

S jednim neradnim danom u tjednu, nedjelja stiže brže nego možete zamisliti. Dobro je isplanirajte i nabavite komad svinjetine pa je uparite s pivom ili ciderom i poslužite u sendvičima, tortiljama, uz prilog po želji...

SPORO PEČENA SVINJETINA

image
Vladimir Mironov/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:43