JEDI DOBRO

Svi volimo jesti pohano ili paštetu na plaži, što kažete na ovih 15 recepata za promjenu?

 Omersukrugoksu/Getty Images/istockphoto
Pripremili smo mali vodič koji bi vam mogao pomoći kada je u pitanju odabir obroka za plažu

Odlasci na plažu, posebice oni dulji, osim rekvizita kao što su ležaljke, ručnici i luftić, složit ćete se s nama, zahtijevaju i pokoju jestivu poslasticu. Vječna je dilema što ponijeti i kako upakirati slasne zalogaje tako da na jakom ljetnom suncu izdrže i do nekoliko sati i istovremeno zadovolje nepca onih najzahtjevnijih. Dobar odabir uvijek će biti laganija jela poput sirovog voća i povrća, salata ili tortilja, no svakako ne zaboravite i omiljene klasike te grickalice u različitim oblicima koje će posebno primamljive biti najmlađima.

Bez obzira je li vaša ovogodišnja ekipa za plažu šarolika, kako godinama tako i ukusima, ili pak ovog ljeta na kupanje i sunčanje odlazite u paru, pripremili smo nekoliko sjajnih ideja za grickalice i jela koja vrlo jednostavno možete pripremiti, spakirati pa ubaciti u prijenosni hladnjak ili torbu i u njima uživati odmah po izlasku iz mora.

SENDVIČI, SALATE I PAŠTETE

Sendviči su svakako nezaobilazan dodatak danu na plaži, no umjesto klasičnih u koje najčešće pakiramo sir, kakav mesni dodatak i komad paprike ili rajčice, ovog smo se puta odlučili na nešto drugačije, jednostavnije, ali još ukusnije varijante. Dobra ideja svakako će biti domaća peciva koja zatim možete puniti dodacima kao što su pileći ražnjići u kojima se lako uživa i iz ruke. Razmislite i o zdravijoj opciji sendviča pa pripremite onaj od cvjetače i sira.

Ako pak odlazak na plažu ne možete zamisliti bez uživanja u paštetama, razmislite da onu kupovnu zamijenite domaćom, i to bezmesnom, od graha ili povrća.

Kada su u pitanju salate, okrenite se što jednostavnijim opcijama. Žitaricama dodajte pečeno povrće ili pak koju fetu dobrog pršuta, a za najmlađe možete pripremiti spoj slatkastog povrća pa ga začiniti na što zanimljiviji način.

SENDVIČ PECIVA

image
Lidija Lončarić/

HLADNA SALATA OD RAJČICA, SLANUTKA, GRČKOG JOGURTA I TJESTENINE

image
Berislava Picek/

SENDVIČ S LJUTIM PILEĆIM RAŽNJIĆIMA

image
Marko Miscevic/cropix/

PALFIJEV MAC & CHEESE S POHANCIMA

image
Berislava Picek/

SALATA OD JEČMA I POVRĆA

image
Berislava Picek/cropix/

TJESTENINA SA ŠUGOM OD PEČENIH RAJČICA

image
Berislava Picek/

PAŠTETA OD GRAHA

image
Berislava Picek/cropix/

PAŠTETA OD POVRĆA

image
Berislava Picek/cropix/

GRICKALICE

Kada su u pitanju grickalice, razmišljajte o opcijama koje su jednostavne za uživanje i koje stajanjem neće postati gnjecave ili se otopiti. Dobra opcija bit će muffini u kornetu, no svakako preskočite dodatak slatkog vrhnja i drugih preljeva. Od slatkih favorita izdvajamo i pločice od kokosa te prutiće od kikirikija i banane za zdravije varijante ili pak dobru pitu sa sezonskim voćem kada su u pitanju klasici. Od slanih grickalica, s pizza pogačicama ne možete pogriješiti, a razmislite i o pripremi krekera ili pak zalogaja od palente u kojima na kraju možete uživati i uz namaze po želji.

MUFFINI U KORNETU

image
Berislava Picek/cropix/

PLOČICE OD KOKOSA

image
Berislava Picek/cropix/

PIZZA POGAČICE

image
Berislava Picek/cropix/

PRUTIĆI OD KIKIRIKIJA I BANANE

image
Berislava Picek/Cropix/

KREKERI OD SJEMENKI

image
Berislava Picek/cropix/

PALENTIĆI

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

PITA OD MARELICA

image
Marko Miscevic/cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 01:02