TJEDNI MENI

Tjedan započinjemo juhom od rajčice, radimo i sočan složenac od tikvica i najhrskaviji krumpir

 Shaiith Nowak Jacek/
Osim toga, na meniju su još i pečeno povrće, riblja juha, bogati wok i ljetne polpete iz pećnice

Idućih sedam dana glavna zvijezda našeg tjednog menija je sezonsko povrće. Pakiramo ga u složenac, poslužujemo uz jednostavne priloge i radimo bogati wok pa uživamo u okusima bogatim plodovima na najbolji mogući način. Tjedan započinjemo jednostavnom juhom od rajčice s rižom, nastavljamo sočnim složencem s tikvicama, a u srijedu radimo pečeno povrće s palentom. Četvrtak smo rezervirali za ljetne faširance iz pećnice, u petak kuhamo riblju juhu, a vikend nas posebno veseli zbog brzog, slasnog woka i jednostavne piletine s grilla s hrskavim krumpirom. Sve recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

JUHA OD RAJČICE S RIŽOM

U juhu možete dodati i ostatke prethodno kuhane riže, a možete je napraviti i bez riže pa je poslužiti uz tostirani kruh ili slastan sendvič sa sirom.

image
Shaiith Nowak Jacek/

UTORAK

SLOŽENAC OD TIKVICA

Za pripremu ovog složenca neće vam trebati baš nikakvi posebni sastojci, a dodati možete i začine te druge dodatke po želji. Dobra ideja bit će komadići slanine.

image
Peredniankina/

SRIJEDA

PEČENO POVRĆE S PALENTOM

Iskoristite ljetno povrće na najbolji mogući način pa ga poslužite uz jednostavan prilog kao što je palenta. Ovako pripremljeno povrće možete ubaciti i u blender te od njega napraviti gusti umak za tjesteninu.

image
Andrey Rayskiy/

ČETVRTAK

POLPETE IZ PEĆNICE

Začinite ih svježim koprom, a zatim poslužite uz prilog ili umak po želji. Upakirati ih možete i u sendviče, a odlično se slažu uz jednostavan umak na bazi grčkog jogurta.

image
Deposit Photos/

PETAK

RIBLJA JUHA

Ovog petka napravite jednostavnu riblju juhu pa je poslužite kao lagani ljetni ručak. Naravno, može biti i dobra uvertira u nešto zasitnija jela.

image
Svetlana Kolpakova/

SUBOTA

WOK SA SEZONSKIM POVRĆEM

Osim povrća, koristiti možete i meso po želji, a samo jelo će biti još ukusnije ako mu na kraju dodate šaku sjeckanog mladog luka i tostirani sezam.

image
Timolina/

NEDJELJA

PILETINA S HRSKAVIM KRUMPIRIMA

Ova kombinacija bit će dobra ideja za ručak usred tjedna, ali i jednostavan nedjeljni ručak. Napravite hrskave krumpire s maslacem i krušnim mrvicama i poslužite ih uz brzinski pripremljen komad mesa.

image
Deposit Photos/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:29