NEDJELJNI MENI

Trk na tržnicu, ova jela s mladim krumpirom, šparogama i graškom sjajna su ideja za brzi ručak

 Berislava Picek/Cropix/zi3000
Upravo je sad doba godine u kojemu svi koji pohode tržnice najviše uživaju...

Sumnjičavi prema prvim znakovima proljeća koje na tržnicama traje već valjda dva mjeseca, a željni svega nakon preduge zime, konačno smo dočekali i ovo pravo proljeće. Svesezonsko povrće iz grijanih plastenika i mladi krumpir iz Tunisa, Egipta i Cipra napokon je istisnula prava domaća roba. Tako i ne čudi dodatna doza inspiracije kod svih koji se vesele kuhanju, potaknuta upravo primjercima slatkastog mladog krumpira, istog takvog graška, svestranih šparoga, slatkih jagoda i omiljenog boba, čija sezona traje toliko kratko da je prava šteta propustiti ubaciti ga u omiljene proljetne kombinacije. Kako bismo vam nedjeljni obilazak tržnice učinili još malo lakšim, pripremili smo nekoliko jednostavnih, ali pravih sezonskih recepata koji upravo nabrojane namirnice slave na najslasniji način. Nemojte ih propustiti, uberite ih mlade.

Mladi krumpir s proljetnom piletinom

image
Istock/rudisill


Janjetina s bižima

image
Ante Cizmic/cropix


Tjestenina sa slaninom i bobom

image
Shutterstock


Šparoge s pršutom u lisnatom tijestu

image
Istock/zi3000


Rižoto s jagodama, kozicama i škampima

image
Shutterstock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 21:50