5 LJETNIH FAVORITA

Vikend slastice koje obožavamo: danas napravite monte kocke, ledeni vjetar ili voćnu tortu

 Neja Markičević/Cropix/
Prokrenuti kolač uvijek je dobra ideja, a čokoladna torta sa šumskim voćem sa stola će nestati u trenu

Bacimo se na pripremu omiljenih nam slastica. U ljetnom smo raspoloženju, a na pamet su nam odmah pale omiljene bobice koje se još uvijek mogu pronaći na tržnicama i supermarketima, a dio čuvamo i u zamrzivaču. Osim sočnog preokrenutog kolača s borovnicama (koje možete zamijeniti i drugim bobičastim voćem), radimo i predobru čokoladnu tortu, ali i omiljeni ledeni vjetar. S malinama radimo svevremenski damski kapric, a tu su i omiljene nam monte kocke koje za vrijeme ljetnih dana jednostavno nemaju konkurenciju kada su u pitanju ledene slastice koje se jedu ravno iz hladnjaka.

ČOKOLADNA TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM

Čokoladu zbilja teško odbijamo i, iako se ljeti češće okrećemo jednostavnijim voćnim slasticama, ova čokoladna torta toliko je dobra da ćete je poželjeti ponoviti barem još jednom do kraja ovog ljeta.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

PREOKRENUTI KOLAČ S BOROVNICAMA

Ako vam je u zamrzivaču ostala poštena količina borovnica, svakako razmislite da ih upakirate u jednostavan preokrenuti kolač. Lagano karamelizirano voće u kombinaciji sa sočnim biskvitom uvijek je dobra ideja, a kolač možete poslužiti i uz kuglicu sladoleda, bit će još ukusniji.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Lidija Lončarić/

DAMSKI KAPRIC

Ovaj kolač se priprema od davnina, poznat je i pod nazivom ‘‘ženske mušice‘‘. Nama je ime najmanje bitno, važno je da imamo ukusan recept, a ovaj su nam svojevremeno otkrili u slastičarnici Cukeraj...

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Neja Markičević/Cropix/

MONTE KOCKE

Kada je Slavica Šagolj s nama podijelila recept za ovaj obiteljski klasik, obećala nam je da nećemo morati paliti pećnicu, ali i upozorila nas da bi kolač mogao nestati u rekordnom roku nakon što ga završimo. Bila je u pravu, a otkad smo ga prvi put pripremili, nismo prestali razmišljati o laganim, kremastim slojevima i divnoj čokoladi na vrhu. Jedva ga čekamo ponoviti!

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

LEDENI VJETAR

Ledeni vjetar je klasik o kojem ne treba previše govoriti. Biskvit lagan poput oblaka koji se topi u ustima s jednostavnom kremom i voćem omiljena su kombinacija malih i velikih, a sada kada je zahladilo, možda je pravo vrijeme da ga napravite i kod kuće.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:01