ZA KRAJ LJETA

Dobra ideja za vikend: Pag je u ovo doba godine krasan, a jedan od tamošnjih najboljih restorana sprema pravu poslasticu

Restoran Starac i more ugostiti će dvije poznate hrvatske vinarije - Meneghetti i Kolarić Coletti - a točiti će se i njihova najbolja vina. Jelovnik je inspiriran jeseni

Restoran Starac i More u Novalji u petak, 19. rujna, u 19 sati, priprema posebnu večeru u pet slijedova, koja će okupiti dvije ugledne hrvatske vinarije - Meneghetti iz Istre i Kolarić Coletti s Plešivice. Ideja večeri je, kako su nam iz restorana rekli, približiti gostima razlike dviju vinskih regija, prikazati posebnosti njihovih terroira te naglasiti koliko je važno partnerstvo restorana s vinarima čija vina prate njegovu ponudu od samih početaka.

Kolarićev Coletti Rosé Brut inače je kućna pjenušava etiketa, dok je Meneghetti White jedno od prvih vina na vinskoj karti restorana - a upravo će se oba vina naći te večeri uz slijedove.

image

Starac i More

/Privatni Album

Novalja u postsezoni pruža osobit doživljaj, više nema ljetne gužve, more je još dovoljno toplo za kupanje, a otok Pag pokazuje svoju mirnu i zelenu stranu. Upravo u takvom ozračju Starac i More nastavlja potvrđivati reputaciju najboljeg ribljeg restorana na otoku.

Obitelj Belac od samih početaka vodi restoran, koji je i iz sezone u sezonu sve maštovitiji, hrabriji i ambiciozniji u kulinarskom izričaju. Restoran se svakako kroz godine profilirao u jednu od nezaobilaznih adresa na otoku, a preuzimanjem kuhinje Sanje Belac uveo je i mnoge novitete. No, ono u čemu svakako sjaje su i dalje klasična riblja jela, od ribljih juha do škampa. Također, podsjetimo, u našoj rubrici Dobri restorani nedavno smo ga recenzirali i pritom ostali vrlo zadovoljni doživljajem.

image

Novaljski makaruni/

Privatni Album

Za ovu prigodu chefica Sanja Belac priprema jelovnik nadahnut jesenskim namirnicama, u kojem će se pojaviti bundeva, gljive, smokve, školjke, škampi i paška janjetina. Svako jelo bit će upareno s vinom jedne od dviju vinarija, pa će se amuse bouche poslužiti uz pjenušac Meneghetti Classic, hladno predjelo pratiti Francesco Grande Kolarić, juha doći uz Meneghetti White, a toplo predjelo uz Chardonnay Oro Kolarić. Glavno jelo bit će spareno s Meneghetti Redom, dok će desert zaokružiti večer uz Rosé Brut Kolarić.

image

Meneghetti white

Privatni Album
image

Kolarić Coletti, chardonnay oro bianco

Privatna Arhiva

Cijena večere iznosi 80 eura po osobi. Broj mjesta je ograničen, a rezervacije se primaju na broj +385 98 8401 48. Za sve koji odluče iskoristiti čari postsezonske Novalje, a i otoka Paga, ova večera u Starcu i Moru bit će zasigurno pravi završni zalogaj ljeta i uvod u mirniju, ali ništa manje uzbudljivu jesen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 09:23