IDEJA ZA GABLEC

Isprobali smo sendviče na nekoliko zagrebačkih adresa i ovih 5 jedva čekamo ponoviti

 Giphy
One dane kada ste neprestano u pokretu i obaveze vas vode diljem Zagreba, vrijedi znati koje su provjerene adrese sa sendvičima

Nekada nema ništa slađe od velikog sendviča u koji smo ubacili gomilu povrća, bilo ukiseljenog, pohanog, pečenog ili svježeg, ili pak toplo-hladne kombinacije u kojoj se rastopljeni sir nadopuni tanko narezanim ostacima nedjeljnog pečenja. No, one dane kada ste neprestano u pokretu i obaveze vas vode diljem Zagreba, vrijedi znati koje su provjerene adrese sa slasnim sendvičima koji će vas držati sitima satima! Na ovih pet mjesta uzmite kratki predah i počastite nepce ozbiljno dobrim sendvičima.

image
Deposit photos

Lari i penati
Adresa: Petrinjska ul. 42A
Cijena: 65 kn

Reuben sendvič doista je pamtljivo jelo, od tostiranog kruha sa sjemenkama, do kombinacije marinirane govedine s rastopljenim sirom, slatkim kupusom i kiselim krastavcima. U nadjevu se osjeti i nota senfa koja mu daje privlačan miris, a svaki zalogaj je doista slojevitog okusa.

image
Privatna Arhiva

Trinity bar
Adresa: Kraljevićeva ul. 24-28
Cijena: oko 52 kn

Osim vrhunskih slastica i ukusnih tortilja, u Trinity baru pripremaju (za sada) tri vrste korejskih wanpaku sendviča koji predstavljaju ozbiljan obrok, ali i vizualnu poslasticu. Prepuni su povrća, a usto izgledaju kao da su sišli sa stranica gurmanskih časopisa te vas neće ostaviti gladnima.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Velvet Cafe
Adresa: Dežmanova ul. 9
Cijena: oko 45 kn

Kod narudžbe tosta u Velvet Caféu ostali smo pozitivno iznenađeni obilnošću njihovih sendviča. Nude kombinaciju šunke i sira, mesnu ili vegetarijansku opciju, a veliki četvrtasti sendvič s tri kriške tankog tosta punjen je još i raznim povrćem, tanko ispečenim jajetom i majonezom. Odličan za dijeljenje jer dolazi prerezan po dijagonali.

image
Privatna arhiva

Cogito @ Urania
Adresa: Trg Eugena Kvaternika 3/3
Cijena: 28 kn

Iako se na prvu doima manjih dimenzija, sendvič je pripremljen od debljih tostiranih kriški kruha od sourdough tijesta. U sredini se nalazi bunarka, taleggio sir, kriške blago kiselkaste i osvježavajuće jabuke, kao i džem od smokvi. Ovaj sendvič je u isto vrijeme mirisan i hrskav, kremast i sočan te slatkasto-kiseo.

image
Privatna Arhiva

Plant Punk
Adresa: Ulica kneza Višeslava 6.
Cijena: 56 kn

Plant Punk, lokal posvećen odličnoj hrani od povrća, jedno od mjesta koja ne smijete propustiti. Među favoritima ovdje svakako bismo istaknuli veganski sando sendvič - u mekom kruhu dolaze kremaste bukovače s hummusom, džemom od luka i mariniranim i ukiseljenim povrćem, a tu je i sjajan curry umak. Porcija je dovoljno velika, a onima zbilja gladnima preporučujemo da prije sendviča isprobaju i Plant Punk juhu od leće koja će vas ovdje koštati 25 kuna.

image
Darko Tomaš/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 10:25