Stvoreni za uživanje

Na ovih sedam mjesta već ovog vikenda možete uživati u izvrsnoj kavi i dobrim zalogajima

Diljem Hrvatske neprestano se otvaraju nova cool mjesta na koje vrijedi svratiti, a ovo je popis onih koje ne smijete propustiti

Želite li ovaj vikend isprobati neki novi restoran ili svratiti na kavu u kafić u kojem još niste bili, donosimo popis lokacija koje će zadovoljiti vaš istančan ukus! Za one stvarno ambiciozne, popis koji slijedi može služiti kao vodič gdje svratiti ovog ljeta na dozu kofeina, dobar zalogaj i čašu osvježavajućeg koktela i to diljem zemlje!

D16 UNIQUE
Trogirska Ulica 8, Split
D16 Unique
otvoren je kao svojevrsni nastavak priče na kafić D16, koji u splitskoj Dominisovoj ulici postoji već nekoliko godina i iznimno je popularan među domaćima, ali i turistima. Odabranu specialty kavu u D16 Unique možete popiti na maloj terasi ispred samog lokala. Više informacija potražite na njihovom Instagram profilu.

image
D16 Facebook Page


YELLOW
Vladimira Preloga 9, Zagreb
Nedaleko Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, otvoren je kafić Yellow, mala oaza specijalitetne kave na Vrbiku. Nakon što se kavu ove male pržionice moglo kušati na obali, napokon je otvoren prostor u koji možete svratiti po novu dozu kofeina i kratak odmor od vreve.


CACAO
prilaz Vala 1, Labin
Nakon što je prije sedam godina otvorena u Rijeci na adresi Riva 14, slastičarnica Cacao ima novi lokal i to u Labinu. Cacao coffee &sweets, slastičarnica poznata po slasticama vlastite recepture i ukusnim bezglutenskim kolačima i sladoledu s minimalnim udjelom šećera, nudi i kavu, odabrana vina, koktele i craft pivo. Pritom možete svratiti i uz kavu pojesti i nešto konkretnije, poput kroasana i poširanih jaja.
image
Mitra Valar/Cacao


FYAKA COFFEE
Kalalarga 4, Makarska
U tek otvoreni kafić Fyaka Coffee u Makarskoj, osim na odličnu Cogito kavu, možete svratiti i na lokalnu Kocha kombuchu o kojoj smo ranije pisali. Pritom uz svoj topli ili hladni napitak možete i pojesti nešto slatko i ukusno. Za novosti pratite njihov Instagram profil.

COFFEE SNOB
Dr. Mate Miličića 13, Hvar

U samom centru grada Hvara početkom lipnja s radom je počeo mali coffee shop nazvan Coffee Snob, u čijem atraktivnom prostoru će posebno uživati svi koji vole estetiku dobro promišljenog minimalizma. U ovom kafiću pritom možete uživati u specijalitetnoj kavi stranih pržionica kao što je, primjerice, švedski Standout Coffee, kao i u ponekom slatkom zalogaju.


CHI COFFEE 2.0.
Budislavićeva 3a, Trogir

U starom središtu grada Trogira smjestio se šarmantni kafić Chi Coffee 2.0. u kojem možete isprobati različite vrste kave, naručiti Matcha Latte kao i bezglutenske slastice poput kruha od banane, kruha s jagodama, pite od jabuka i slično. Posebno osvježenje potražite u affogatu, za čiju pripremu koriste odlične Croccantino sladolede.

GAGLIARDO BY BOCCAPORTA
Trg Portarata 2, Pula
Gostima će u Gagliardou by Boccaporta nuditi tjesteninu, burgere i popularna brza jela na istarski način kao što je, primjerice, "istarski hot dog". Također, u ponudi su i vina te kolači, a nudit će i danas popularan brunch uz svježe cijeđene sokove i artisan kroasane i peciva, domaće nareske i sireve te bruschette. Zapratite ih na društvenim mrežama za više informacija.
image
Gagliardo By Boccaporta Facebook

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:51