PET NOVIH MJESTA

Što je novo u Zagrebu? Grad je živ, otvorilo se nekoliko lokala, nađe se za svakog ponešto

 Fuego Fresh Latin Facebook
Posljednjih nekoliko mjeseci pronašli smo nove favorite za gablec, veganske opcije, opuštenu večeru za dvoje i slastice

Osim provjerenih favorita o kojima vas neprestano izvještavamo, posljednjih mjeseci isprobali smo i nekoliko novih opcija za gablec, večeru ili desert. Pisali smo tako nedavno o tri nova lokala u blizi Vukovarske koja nude dobru kavu, doručak i brunch te ručak, a osim toga, zagrebačka je scena u posljednjih nekoliko mjeseci postala bogatija i za jedan tapas bar, nekoliko zdravijih, plant based opcija, jedne slastičarnice koja tek dolazi te dva lokala s nešto drugačijom ponudom bruncha i gableca u gradu.

GDJE NA DOBRU KAVU, DORUČAK ILI BRUNCH I GABLEC U BLIZINI ZAGREBAČKE VUKOVARSKE

SOL

Trenutno najnoviji, a ujedno i jedan od najpopularnijih zagrebačkih restorana svakako je SOL chefa Mate Jankovića. Zagrebačkoj publici Janković je ponudio nešto drugačiji koncept od klasičnog restorana pa tako u lokalu u Margaretskoj ulici, u prostoru bivšeg Maraschina, možete isprobati tapase na hrvatski način. Skradinski rižoto, pašticada i međimurska gibanica u izvedbi Mate Jankovića poprimili su sasvim drugačiji, na oko jednostavniji oblik, dok su okusima postali složeniji i još uzbudljiviji. Cijelu priču o restoranu SOL pročitajte OVDJE.

Adresa: Margaretska ulica 1

image
Tomislav Kristo/Cropix

FOOD GARDEN

Dok odmarate na šarmantnom Zrinjevcu i naglo ogladnite, dobra ideja mogao bi biti i ručak u novootvorenom Food Gardenu. Riječ je o mjestu koje nudi sve popularnije plant based opcije bruncha ili ručka, cijeđene sokove i sirove slastice, a dobro je spomenuti kako ovdje zdjelice možete slagati i sami. Odaberite kombinaciju koja vam se sviđa, sjednite za stol i uživajte u zdravijem ručku s pogledom na zeleni Zrinjevac.

Adresa: Zrinjevac 16

image
Marko Miscevic/Cropix

FUEGO FRESH LATIN

Već dugo govorimo kako Zagrebu nedostaje kakvo dobro mjesto s latinskim prizvukom, a krajem prošle godine napokon ga je i dobio. U Zelinskoj ulici otvoren je Fuego, mali lokal u kojem možete naručiti empanade, bogate i zasitne bowlove i malo drugačije slastice (flan s mango karamelom i kremasti dulce de leche puding). Fuego nudi i kubanski sendvič, meksičku juhu s kukuruzom i tortiljama te nekoliko drugih jela, a dostupni su i putem dostavnih servisa.

Adresa: Zelinska ulica 7

image
Fuego Fresh Latin Facebook

PLANT PUNK

Pronaći dobar, uravnotežen, a istovremeno ukusan gablec usred radnog vremena može biti prava gnjavaža, ili smo barem tako mislili smo sve dok nismo isprobali odlične tacose, juhu, salate i sendviče iz nedavno otvorenog Plant Punka. Smješten u ulici kneza Višeslava, Plant Punk je za sada samo take out restoran u kojem možete birati između nekoliko veganskih i vegetarijanskih jela napravljenih na bazi povrća i mahunarki. Hrana je lagana, ali i zasitna, a cijene su prijateljske.

O ekipi iz Plant Punka pisali smo nedavno, a više o veganskim opcijama za gablec u gradu možete pronaći OVDJE.

Adresa: Ulica kneza Višeslava 6

image
Biljana Blivajs/Cropix

ŠPATULA

Ljubitelje slatkog nedavno smo razveselili pričom o bogatim američkim krafnama iz male slastičarske radionice Luke Sopte na zagrebačkoj Vlaškoj ulici. Osim krafni, Luka u ponudi ima i odličan, istovremeno lagan i moćan mousse kolač te slastice u kojima spaja lješnjak i mango, zatim kokos i limetu te višnje i jogurt. Špatula slastice za sada možete naručiti putem dostavnog servisa Wolt, a uskoro otvara i malu vitrinu s kolačima za van.

image
Marko Miscevic/Cropix

SMOOTHIE RICE & JUICE BAR SMOOTHIEKAŠA

Nedavno smo pisali i o novootvorenom Smoothie Rice & Juice baru Smoothiekaša u zagrebačkoj Kačićevoj ulici gdje možete pojesti jedan od omiljenih klasika iz djetinjstva - rižu na mlijeku u nekoliko zanimljivih varijanti. Osim toga, kako im i samo ime govori, nude i zdrave smoothije, svježe cijeđene sokove, kremaste i guste juhe, bogate salate i sendviče.

Priču o Smoothiekaši pročitajte OVDJE.

Adresa: Kačićeva ulica 21

image
Marko Todorov/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:36