NAGRADE BAFTA

SF pucačina s elementima horora ‘Returnal‘ proglašena najboljom videoigrom 2021. godine

Prizor iz igre ”Returnal”

 Housemarque/Playstation
‘Returnal‘ je nagrađen i za nabolji zvuk te za najbolju glazbu, a glumica Jane Perry koja u njoj igra glavni lik također je dobila BAFTA-u

Britanska akademija filmskih i televizijskih umjetnosti (BAFTA) u četvrtak je nagradila najbolje videoigre koje su izašle 2021. godine.

Akcijska pucačina iz trećeg lica s elementima horora i znanstvene fantastike "Returnal" studija Housemarque dobila je nagrade za najbolju igru, najbolji zvuk i najbolju glazbu, a Jane Perry, glumica koja igra glavni lik igre, izviđačicu Selene, osvojila je nagradu za najbolju izvedbu u glavnoj ulozi.

Akcijsko-avanturistička igra "It Takes Two" studija Hazelight Studios dobila je nagrade za najbolju igra koju može igrati više igrača te za najbolje originalno intelektualno vlasništvo. Dvije nagrade dobila je i akcijsko-avanturistička pucačina iz trećeg lica "Ratchet & Clank: Rift Apart" - one za najbolju animaciju i najbolje tehničko ostvarenje.

Glumica Kimberly Brooks osvojila je nagradu za najbolju izvedbu u sporednoj ulozi za svoj rad u platformerskoj igri "Psychonauts 2" studija Double Fine.

Avanturistička igra "TOEM" studija Something We Made proglašena je najboljim debijem.

Nagrada za najbolje umjetničko ostvarenje otišlo je platformerskoj igri "The Artful Escape" studija Beethoven & Dinosaur.

Najboljom britanskom igrom proglašena je simulacija vožnje "Forza Horizon 5" studija Playground Games. Ovo je drugi puta da je serijal "Forza" osvojio ovu nagradu.

Igra preživljavanja "No Man's Sky" studija Hello Games kući je ponijela nagradu za najbolju igru koja evoluira.

Nagrada za najbolju obiteljsku igru otišla je akcijskoj-avanturi "Chicory: A Colorful Tale" studija Finji.

Zahvaljujući svom prikazu puta duše u zagrobni život, avanturistička igra "Before Your Eyes" osvojila je nagradu "Igra koja je više od zabave", nagradu koju BAFTA dodjeljuje igrama koje igraču omogućavaju da doživi transformativno iskustvo.

Nagradu za najbolji dizajn dobila je kartaška igra "Inscryption" studija Daniel Mullins Games.

Igra rješavanja zagonetki "Unpacking" studija Witch Beam osvojila je nagradu za najbolju priču te nagradu "EE igra godine", jedinu nagradu za koju je glasala javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 05:35