SPORTSKO-EDUKATIVNI PROJEKT

OSMI PUT ZAREDOM Uz Aktivnu Hrvatsku ambasadorica Renata Sopek motivira da se stekne navika vježbanja

Predstavljanje programa prije prvog treninga održat će se ove subote u 10.30 sati u Areni Zagreb

U osmu godinu trenerski tim najvećeg hrvatskog sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska ulazi osvježen novim licima koje predstavljaju prije prvog treninga u ovoj godini koji će se održati ove subote u 10.30 sati u Areni Zagreb.

Loša statistika

Više od 35 tisuća građana vježbalo je dosad uz projekt koji promovira zdravlje i redovnu tjelesnu aktivnost. No, Hrvatska je i dalje pri dnu ljestvice zemalja EU po redovnoj tjelesnoj aktivnosti građana. Njih čak 65 posto i dalje nije dovoljno aktivno, a posebno su poražavajući podaci koji govore da nam 92 posto mladih nema naviku redovnog vježbanja.

Kako bi promijenili lošu statistiku, uz ambasadoricu i voditeljicu projekta Renatu Sopek te Dariju Mikulandru Žanetić koja vodi mjesečnu emisiju Aktivna Hrvatska na Sportskoj TV, u timu su ove godine dobro nam znana lica poput Dubrovkinje Lukrecije Dragić i Istrijanke Tine Živković. Voditelj trenerskog tima je Ivan Antunović, a u timu je i aktualni državni prvak u plivanju Patrik Kramarić. Njima su se pridružili i mladi treneri koje ćemo prvi put vidjeti na pozornicama kako brojne građane motiviraju na vježbanje.

Odbojkašica Ana Marija Galeković je iz Vinice pokraj Varaždina. Iva Lončar dolazi iz Posušja i strastvena je obožavateljica tenisa. Karla Kaurić iz Topuskog usmjerava kineziterapiju i zasigurno će svojim savjetima pomoći mnogim vježbačima u osmoj sezoni.

Muški novi dio tima redom čine sportaši. Dominik Špoljarić iz Varaždina velik dio dana provodi u teretani u kojoj savjetima usmjerava vježbače kako što pravilnije trenirati. Karo Kligl iz Pakraca profesionalno igra rukomet dok njegov kolega Luka Šuker iz Vinkovaca svaki slobodan trenutak provodi uz nogomet kao također profesionalni igrač.

Kampanja

- Veselimo se projektu Aktivna Hrvatska. Za nas nove ovo je veliko uzbuđenje, rad s ljudima za sve je nas cilj. Zanimljive su bile pripreme za početak nove sezone u kojoj smo građanima diljem Hrvatske pripremili mnoge zanimljivosti. Pozivam sve da nam se pridruže u Areni Zagreb te Sisku koji je idući grad u kojem ćemo zajedno mijenjati Hrvatsku na bolje - rekao je Luka Šuker, koji se odlično uklopio u trenerski tim.

Prije nekoliko su dana snimili fotokampanju kojom najavljuju osmu godinu pr ojekta, a Renata Sopek otkrila nam je što očekuje od nadolazeće sezone.

- Prvo snimanje kojim najavljujemo sezonu uvijek je veselo i posebno. Nekima od mladih trenera ovo je prvi susret s kamerama i zanimljivo je vidjeti kako se snalaze u novim ulogama.

Ove nas godine čeka veliki posao. Želja nam je aktivirati posebno mlade ljude. Velika većina njih nema naviku svakodnevno vježbati, naš je zadatak prenijeti im sve dobrobiti koje vježbanje daje. Sve više i više okreću se sjedilačkom načinu života uz neizostavne mobitele i laptope koji neće vježbati umjesto nas.

Zato pozivam sve da nam se pridruže i da zajedno napravimo iskorak u borbi protiv pretilosti i ostalih bolesti koje dolaze kao posljedica neredovite tjelesne aktivnosti - rekla nam je Sopek.

Aktivna Hrvatska kreće iz Zagreba, a vježbat će u Sisku 28. ožujka, Zadru 9. svibnja u sklopu projekta Zadar Outdoor te u Vodicama 23. svibnja. Prvi put ove će se godine održati Dan Aktivne Hrvatske kada će 12. rujna istovremeno vježbati u četiri hrvatska grada, Poreču, Osijeku, Dubrovniku i Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2022 02:43