Priprema hrane na žaru je najstariji način pripremanja hrane termičkom obradom. Za mnoge je taj postupak pravi kulinarski užitak. Roštilj opušta ljude, pobuđuje apetit, izaziva zadovoljstvo i pretvara obično jelo u pravi doživljaj.
Jela spremljena na roštilju s pravom se smatraju “dijetnim” obrocima jer taj način pripreme ne zahtijeva poseban dodatak masti. Štoviše, na roštilju se najbolje otapaju masti iz namirnica. Prednost roštiljanja je kratko vrijeme pripreme, a nedostatak je vrlo visoka temperatura zbog koje se gube vitamini, a mogu nastupiti i promjene koje, ako se pravilno ne rukuje namirnicama, dovode do nastanka tvari koje su neprobavljive, toksične ili, u najgorem slučaju, kancerogene.
Uvijek je bolje namirnicu pripremiti na roštilj ploči ili roštilj tavi n...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....