RECEPT: ZLATKO KAUZLARIĆ, chef restoran motela Jezero u Lokvama
SASTOJCI za 4 osobe:
60 dag svježeg kravljeg sira
5 dag rikole
2 jaja
malo brašna
mrvice i masnoća za paniranje
Za umak od brusnica:
50 dah sušenih brusnica
0,5 dl voćne rakije
10 dag šećera
1. Dobro ocijeđeni sir začinite i dodajte narezanu rikolu pa sve dobro izmiješajte. Sir podijelite na 8 jednakih kuglica koje dvostruko ispanirajte u jajetu, brašnu i mrvicama.
2. Tako pripremljene okruglice od sira stavite u hladnjak da odstoje oko 1 sat prije pohanja kako bi se sastojci proželi.
3. U međuvremenu brusnice podijelite na dva jednaka dijela. U 5 dl vode dodajte šećer i stavite da prokuha pa dodajte polovicu brusnica i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta.
4. Kuhane brusnice izmiksajte štapnim mikserom, ponovno prokuhajte, dodajte voćnu rakiju i ostatak brusnica. Dobro izmiješajte.
5. Po želji u umak možete dodati malo mljevenog miješanog papra. Umak do posluživanja držite na toplom. Mora ostati tekuć, ne pregust.
6. Pripremljene okruglice od sira ispržite u dubokoj masnoći. Servirajte ih na podlozi od narezanog crvenog radiča i rikole. Sve prelijte umakom od brusnica.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....