RECEPT DANA

Okruglice s umakom od brusnica

RECEPT: ZLATKO KAUZLARIĆ, chef restoran motela Jezero u Lokvama

SASTOJCI za 4 osobe:

60 dag svježeg kravljeg sira

5 dag rikole

2 jaja

malo brašna

mrvice i masnoća za paniranje

Za umak od brusnica:

50 dah sušenih brusnica

0,5 dl voćne rakije

10 dag šećera

1. Dobro ocijeđeni sir začinite i dodajte narezanu rikolu pa sve dobro izmiješajte. Sir podijelite na 8 jednakih kuglica koje dvostruko ispanirajte u jajetu, brašnu i mrvicama.

2. Tako pripremljene okruglice od sira stavite u hladnjak da odstoje oko 1 sat prije pohanja kako bi se sastojci proželi.

3. U međuvremenu brusnice podijelite na dva jednaka dijela. U 5 dl vode dodajte šećer i stavite da prokuha pa dodajte polovicu brusnica i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta.

4. Kuhane brusnice izmiksajte štapnim mikserom, ponovno prokuhajte, dodajte voćnu rakiju i ostatak brusnica. Dobro izmiješajte.

5. Po želji u umak možete dodati malo mljevenog miješanog papra. Umak do posluživanja držite na toplom. Mora ostati tekuć, ne pregust.

6. Pripremljene okruglice od sira ispržite u dubokoj masnoći. Servirajte ih na podlozi od narezanog crvenog radiča i rikole. Sve prelijte umakom od brusnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2025 01:36