PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Objavili mjesečnu listu pozitivaca i negativaca. Evo tko se našao na njoj...

Svoje je mjesto "izborio" grad Vodice, iz kojeg su donirali novac za operaciju napuštenog psa
Psi iz Knina
 Udruga Berta

Prijatelji životinja svakog mjeseca objavljuju popis pozitivaca i negativaca za protekli mjesec. Čine to kako bi javnost podsjetili na lijepe priče i dobre ljude koji su pomogli životinjama, ali i ne dozvoljavaju da se zaborave ružne situacije. U zadnje je vrijeme na njihovoj listi više negativaca, jer je broj zločina koji se događaju nad životinjama u porastu. Odnosno, barem javnost sazna za više tih zločina.

No, počnimo s pozitivcima. U travnju su na prvo mjesto stavili Grad Vodice, koji je donirao novac za operaciju napuštenog psa. Tu su i poznate osobe koje su podržale kampanju Zabranimo lanac, kao i C razred OŠ Rudeš, koji se angažirao u toj kampanji. Na trećem mjestu su unuk i djed koji su pokraj Petrinije spasili malenu svinju i spasili je. Na četvrtom mjestu je Udruga gradova koja je dala podršku kampanji Zabranimo lanac, dok je na petom mjestu Zajednica županija, koja je također dala podršku.

Što se negativaca tiče, na prvom je mjestu J.Ž., koji je uzgajao pse za borbe. Potom idu dva anonimna počinitelja: jedan koji je u Kninu napustio dva psa u štali, od kojih je jedan umro, o čemu smo pisali, a drugi je onaj koji je ubio vuka i objesio ga o prometni znak. Tu su mjesto našli i K.O., koja teško zanemaruje psa Neru, o čemu smo također pisali.

Svoje su mjesto na nimalo laskavom dijelu popisa našli i 66-godišnjak iz Benkovca koji je ubijao divlje svinje bez dozvole te 58-godišnjak iz Zlatara koji je lovačkom puškom ranio psa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 16:47