VELIKI PLANOVI

BMW će u sljedeće dvije godine predstaviti električnu Seriju 5, 7, X1 i Mini Countryman!

Direktor BMW-a Oliver Zipse navodi kako su počeli ulagati sve u električna vozila. ‘Potpuno smo predani električnim automobilima...‘
BMW Serija 7 Hibrid
 BMW

U razdoblje elektrifikacije BMW je ušao s modelima i3 i i8, nakon čega je zaostao s potpuno električnim automobilima. Međutim, Bavarci su nedavno najavili velike EV planove, koji uključuju predstavljanje čak četiri nova EV-a u sljedeće dvije godine.

Sljedeće godine BMW planira predstaviti potpuno električne verzije Serije 7 i kompaktnog SUV-a X1. Iako tehničke specifikacije još nisu poznate, električna Serija 7 proizvodit će se u njemačkom Dingolfingu, dok će X1 izaći iz tvornice u Regensburgu.

image
2021 BMW Serija 5
BMW

Godinu poslije, BMW planira predstaviti električnu Seriju 5 i Mini Countryman, a poput Serije 7, ‘petica‘ će se proizvoditi u Dingolfingu, dok će električni Countryman zaživjeti u Leipzigu.

Izvršni direktor BMW-a Oliver Zipse navodi kako su počeli ulagati sve u električna vozila. ‘Potpuno smo predani električnim automobilima gdje god uporaba akumulatorsko-električnih pogonskih sklopova ima smisla, a to je moguće jer su uvjeti dobri. Do 2023. našim ćemo kupcima ponuditi barem jednu BEV opciju u gotovo svim segmentima naših vozila, a sljedećih 10 godina cilj nam je pustiti na tržište ukupno oko 10 milijuna potpuno električnih vozila‘.

image
2022 Mini Countryman ‘Boardwalk Edition‘
MINI

Gledajući dalje u budućnost, do 2025. godine BMW planira predstaviti svoj prvi model zasnovan na platformi ‘Neue Klasse‘, koja je prvenstveno dizajnirana za električna vozila, ali također podržava dizelaše, benzince i plug-in hibride. ‘Neue Klasse‘ koristit će se u različitim modelima BMW-a i Rolls-Roycea.

‘Naša nova arhitektura vozila beskompromisno je električna, bilo s baterijskim napajanjem ili vodikom. ‘Neue Klasse‘ dolazi s novom IT i softverskom arhitekturom, kao i s novorazvijenim električnim pogonom i generacijom baterija visokih performansi‘, dodao je Zipse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 18:29