DOMAĆE JE (IPAK) BOLJE

Isprobali smo ih stvarno puno i zaključili - najbolji namaz od pistacije ne proizvodi se u Italiji, već u Zagrebu

Volimo male brendove koji stalno rade na novim proizvodima i sa svakim nas ponovno osvoje. Upravo takav je Chozen i upravo to se dogodilo s njihovim namazima od pistacije i pekan oraha

U potrazi za najboljim namazom od pistacije, onim za kojim su posljednje dvije godine ludi svi kućni slastičari i pekari, koji je glavna zvijezda brojnih video uradaka na društvenim mrežama zbog kojih nam cure sline i koji je zapravo najbolji na žlicu, nedavno smo organizirali malo kušanje. Kupili smo 10-ak namaza, isprobali smo i dva maslaca, uglavnom svi su bili talijanski i uglavnom svi činili su nam se previše slatkima. Niti jedan nas u potpunosti nije impresionirao, sve dok, po završetku testiranja i van konkurencije, nismo isprobali namaz zagrebačkog brenda Chozen.

TEST DOBRE HRANE: KUŠALI SMO NAMAZE (I MASLACE) OD PISTACIJE

image
Biljana Blivajs /Cropix

O Draženu Zeljkoviću i Chozenu pisali smo već u nekoliko navrata, osvajao nas je svojim čokoladnim bombonima, nevjerjatnom slasticom s yuzuom, nedavno je u suradnji s brendom Materia predstavio i matcha dražeje (a nudi ih i u drugim okusima, među kojima je lješnjak-kava naš favorit), a kada smo kušali njegove nove (ali ne i najnovije!) proizvode – namaz od pekan oraha i namaz od pistacije, odmah nam je bilo jasno da je Dražen sa svojim timom još jednom napravio poslasticu o kojoj ćemo vrlo vjerojatno postati ovisni.

image
Privatna Arhiva

Chozen namaz od pistacije sadrži 50 posto pistacija, masnoća koja se pri izradi koristi je suncokretovo ulje (za razliku od komercijalnih namaza koje smo kušali i dio kojih sadrži palmino ulje), lijepo je maziv, a ono što nam se posebno sviđa je dobra doza slanoće koja namazu daje još bolji, dublji okus. Osim pistacije, Chozen proizvodi i namaz od pekan oraha koji nam je, posve neočekivano, možda čak i bolji. Osim što je lijepo orašast (također sadrži 50 posto pekan oraha), sladak i slankast, u okusu nosi i dozu gorčine koja ga čini još kompleksnijim i zanimljivijim. Mi smo oba namaza do sada već dodali u smjesu za kekse i različite kreme za kolače (lažni tiramisu s limunom i pistacijom, primjerice) i u oba su slučaja odlično funkcionirale, ali priznat ćemo vam, najbolji su ipak tek na žlicu. Cijena oba namaza je 10,30 eura za 200 grama.

image
Privatna Arhiva

Dobro je dodati i kako su iz Chozena ovih dana najavili još jedan novitet – čokoladna uskrsna jaja. Teže 600 grama, napravljena su s dodatkom liofiliziranog voća, koje također rade sami, i dolaze u dvije varijante – lješnjak i marakuja te pistacija i malina.

image
Chozen.hr

Kako kažu iz Chozena, ova čokoladna jaja idealan su poklon za obitelj i prijatelje koji stvarno vole čokoladu pa, ako oko sebe imate nekoga takvog, razmislite o ovakvom čokoladnom poklonu za Uskrs ili, jednostavnije, počastite sami sebe. Cijena jaja s lješnjakom je 53 eura, a s pistacijom 60 eura. Više informacija potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:01