7 JELA ZA 7 DANA

Muffini sa slaninom, grah varivo, lazanje i riblji gulaš favoriti su s ovotjednog menija

 Kasia2003/Getty Images/istockphoto
Osim toga, radimo i popečke od povrća, zapečenu tjesteninu s tunom i punjenu štrucu s mljevenim mesom

Magloviti ponedjeljak započinjemo brzim popečcima od povrća, nastavljamo superbrzim slanim muffinima sa slaninom, a zatim sredinom radnog tjedna kuhamo grah varivo koje vrlo lako može biti ručak i za dva dana. U četvrtak su na redu lazanje s bučom, a na kraju radnog tjedna kuhamo gusti, zasitan gulaš sa slanutkom i oslićem. Vikend smo, pak, rezervirali za zapečenu tjesteninu s tunom i sočnu štrucu s mljevenim mesom. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Popečci od krumpira, mrkve i mladog luka bit će dobra ideja kada želite pripremiti nešto brzo i jednostavno, a udovoljiti svima za stolom. Slasni su, sočni, brzo gotovi i ukusni, stvoreni za spori početak radnog tjedna.

POPEČCI OD POVRĆA

image
Mariha-kitchen/Getty Images

UTORAK

Iako u pitanju nisu oni teški, biskvitasti slani muffini već lagana i prozračna varijanta, ovo je još jedan ručak kojeg bi se mogla tražiti porcija više. Najbolje od svega, priprema je toliko jednostavna da ćete usred ručka poželjeti napraviti još jednu porciju.

SUPERBRZI MUFFINI SA SLANINOM

image
Kasia2003/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Ovo nije klasično grah varivo koje se kuha satima već brzinska varijanta koja, unatoč tome, također može biti dobar ručak za dva dana.

GRAH VARIVO

image
Renato Arap/Getty Images

ČETVRTAK

Klasične lazanje ovog puta zamijenite onima s bučom. Napravite umak od piletine ili puretine, dodajte i povrće pa slažite slojeve tjestenine, umaka i rastezljivog sira.

LAZANJE S BUČOM

image
Anna Bryleva/Getty Images/istockphoto

PETAK

Hladni tjedan završavamo još jednim jelom na žlicu. Ovog puta radimo gust i zasitan gulaš od oslića i slanutka. Poslužite ga uz tostirani kruh i ručak je spreman.

GULAŠ S OSLIĆEM I SLANUTKOM

image
Sylviepm/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Klasičnu tjesteninu s tunom podignite na razinu više pa sve zajedno ubacite u pećnicu i napravite hrskav izvana, kremast iznutra složenac koji se najbolje slaže uz zdjelu sezonske salate.

TJESTENINA S TUNOM

image
Angelika Heine/Getty Images

NEDJELJA

Kod pripreme štruce s mljevenim mesom pažnju obratite na vrijeme pečenja, jer ne želite da ostane sirova, ali i na dodatke koji će je učiniti još ukusnijom. Dobro je začinite, a kada je gotova, poslužite je uz prilog po želji, pire krumpir ili povrće na maslacu.

PUNJENA ŠTRUCA

image
Lauripatterson/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 08:42