TOP LISTA

Palačinke, palenta i starinska pita, ovo je 5 najpopularnijih recepata Dobre hrane u listopadu

 Neja Markicevic/marko Miscevic/cropix/
Osim toga, posebno vam se svidio i recept za buhtle te jastučiće s makom naše Slavice Šagolj

Kuhali smo variva, pripremali pečenja, radili juhu od buče i pirjali gljive, s vama dijelili recepte i na kraju se ipak vratili ovih pet klasika koji su vam se sviđali najviše. Na našem popisu najčitanijih recepata u listopadu našle su se palačinke po receptu poznatog chefa Christiana Misirače koje priprema u kuhinji u centru Zagreba, tu su i jastučići s makom po receptu naše Slavice Šagolj te meke i sočne buhtle koje uz naše savjete nije baš nikakav problem napraviti. Osim toga, svidio vam se i recept za klasičnu starinsku piti od krušaka, a jedino slano jelo na popisu najčitanijih recepata bila je palenta po receptu chefa Yotama Ottolenghija. Recepte potražite u nastavku.

1. CHEFOVE PALAČINKE

U samom centru Zagreba, u Praškoj 8, potkraj svibnja potiho je otvoren Pojoda Nautic Club. Riječ je o klupskom restoranu zatvorenog tipa, dakle o lokalu koji ne prima druge goste osim svojih članova, u pravilu ljudi kojima je zajednička ljubav prema moru. Bili smo tamo, a za vrijeme našeg posjeta chef Christian Misirača skuhao nam je nekoliko jela i s nama podijelio recepte te pokoji savjet. Otkrio nam je tako i kako za ove palačinke nisu potrebni ni čokoladni namaz, niti pekmez ili džem. Dovoljni su samo med, limun i dobro ulje.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Marko Miscevic/Cropix

2. PALENTA BOLJA OD PIZZE

Kada smo nedavno na Instagram profilu chefa Yotama Ottolenghija naletjeli na ovaj recept, obećali smo si isprobati ga što prije. Iako podsjeća na varijantu pizze, palenta pripremljena na ovaj način nešto je posve drugačije i jednostavnije. I upravo je to ono što nas je baš zainteresiralo. A čini se i vas.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Youtube Screenshot/

3. STARINSKA PITA OD KRUŠKE

Uz pitu od jabuka, ova od krušaka naš je vječni jesenski favorit. Uvijek je radimo po ovom provjerenom receptu i uvijek koristimo dovoljno zrele, slatke kruške kako bi punjenje ispalo baš kako treba.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

4. KAKO NAPRAVITI NAJBOLJE BUHTLE?

Kako smo pisali jednog hladnog vikenda u listopadu, ove buhtle idealna su slastica nakon sočnog pečenja i domaće juhe. Meka, topla peciva punjena voćnim ili čokoladnim nadjevima baš uvijek su hit i svaki put kad ih radimo nestaju rekordnom brzinom.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Lidija Lončarić/

5. JASTUČIĆI S MAKOM

Naša Slavica Šagolj za prošli broj magazina Dobra hrana radila je slastice s makom i rogačem, a najviše od svega svidjeli su vam se ovi jastučići od dizanog tijesta s makom. Baš poput buhtli, najbolji su još topli i mekani, posluženi uz šalicu toplog mlijeka, čaja ili kave.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:29