RIBA ZA VELIKI PETAK

Riblju gozbu možete napraviti i od skromne ribe, imamo 10 dobrih ideja za ručak do 50 kuna

 Privatna Arhiva/
Ove godine riblju gozbu na Veliki petak odlučili smo napraviti od srdele, oslića i skuše

Iako na blagdane na stol najčešće stavljamo ono čime se ostatak godine rijetko častimo, ovog smo petka uoči Uskrsa odlučili u potpunosti promijeniti priču i gozbu napraviti od omiljene skromne ribe. Na našem meniju tako će se naći raskošna jela sa srdelom, tu je i pokoji prijedlog za jela s oslićem, a u kombinaciju smo ubacili i skušu od koje radimo poznate specijalitete u novom ruhu. Recepte potražite u nastavku.

ZA PREDJELO: TRI SJAJNA NAMAZA, JEDAN CONFIT I JEDAN TARTAR

Kada razmišljate o predjelu na Veliki petak, najjednostavniji odabir uvijek su paštete i namazi. Ovog puta donosimo vam čak tri opcije, a uz to, pripremili smo i recepte za confit od škuše koji možete poslužiti na tostiranom kruhu s malo povrća te tartar kojem neće moći odoljeti čak ni oni naizbrljiviji.

PAŠTETA OD SRDELA

image
Marko Miscevic/Cropix/

CONFIT OD SKUŠE

image
Marko Miscevic/Cropix/

PAŠTETA OD TUNE

image
Lidija Lončarić/

TARTAR OD SKUŠE​

image
Marko Miscevic/Cropix/

NAMAZ OD OSLIĆA

image
Berislava Picek/Cropix/

ZA GLAVNO JELO: SVESTRANA SRDELA, OMILJENI OSLIĆ I JEDNOSTAVNA LOKARDA

Nije tajna da obožavamo srdelu pa smo je tako i ovog puta pripremili na čak dva neodoljiva načina. Tu je i oslić koji, ako ne uspijete uhvatiti svježi, možete koristiti i smrznuti, a okušajte se i u pripremi jednostavne pečene lokarde s umakom od kapara.

OSLIĆ U ŠKARTOCU

image
Berislava Picek/Cropix/

SRDELE NA BRUDET

image
Privatna Arhiva/

PEČENE LOKARDE S UMAKOM OD KAPARA

image
Privatna Arhiva/

SRDELE S POVRĆEM​​

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

OSLIĆ A LA BAKALAR

image
Mario Kucera/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. veljača 2024 00:12