DRUGAČIJI RECEPTI S TIKVICAMA

TIKVICE BAŠ UVIJEK POHATE? Vrijeme je da prigrlite i druge načine pripreme. Donosimo njih sedam!

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Iako niste ljubitelj povrća, pohanim tikvicama se uvijek svi vesele. Vrijeme je da prigrlite još koji način pripreme ovog povrća!
Iako niste ljubitelj povrća, pohanim tikvicama se uvijek svi vesele. Vrijeme je da prigrlite još koji način pripreme ovog povrća!

Nakupovali smo različite vrste tikvica i napravili pravu gozbu. Tikvice na salatu, punjene čili tikvice, špacle i u kombinaciji s ribom. Vrijeme je za recepte!

Čili tikvice na žlicu

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Pikantno varivo od tikvica sa povrcem i grahom.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Juha od tikvica i kopra

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Krem juha od tikvica.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Pečene tikvice s lukom i timijanom

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Razne vrste tikvica pecene u pecnici sa zacinima.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Špacle s tikvicama

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Specle u umaku od tikvica.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Ukiseljene tikvice

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Ukiseljene tikvice sa lukom i koprom.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Punjene zapečene tikvice

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Tikvice punjene mesom svjezih kobasica, zapecene sa sirom u pecnici.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Salata od tikvica

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Svjeze tikvice sa zacinima kao salata ili predjelo.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 22:09