Tjedan započinjemo jednostavnom tjesteninom s kobasicom, pa nastavljamo u istom slasnom tonu i radimo sendvič s pohanim patlidžanom. Sredinom tjedna uvijek volimo pojesti i nešto na žlicu pa je tako ovog puta na redu varivo s tikvicama i piletinom, dok u četvrtak radimo zapečenu rižu s kupusom. Još jedan niz radnih dana završavamo tuna salatom s kukuruzom, a za vikend radimo malo drugačije lazanje i kotlete u umaku od gljiva. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Za početak tjedna maksimalno si skratite pripremu ručka i napravite ovu tjesteninu s kobasicom. Plus je to što ovoj kombinaciji uvijek možete dodati i druge dodatke po želji, poput primjerice cherry rajčica ili sitno sjeckanih tikvica.
UTORAK
Pohane patlidžane nikad ne odbijamo, a ovako posluženi u sendviču bit će dobar ručak ili večera nakon plaže, a ako baš želite, možete ih i spakirati pa ponijeti na plažu. Ili iskoristiti kao dobar gablec ako ljeto provodite na poslu.
SRIJEDA
Dobro ljetno varivo ponekad namjerno napravimo u duploj količini kako bismo imali ručak za dva dana. Isto možete učiniti i s ovom kombinacijom tikvica, piletine i slanutka.
VARIVO S TIKVICAMA I PILETINOM
ČETVRTAK
Zapečena riža jednostavna je opcija kada vam se pretjerano ne da razmišljati o ručku. Sve se radi u istoj posudi i aktivna priprema traje oko 10-ak minuta. Idealno!
PETAK
Dobru tuna salatu nikad ne odbijamo. Ova je s kuhanim kukuruzom i odlična je. Bogata, zasitna i idealna za jednostavan ručak s nogu.
SUBOTA
Umjesto tjestenine, za slojeve u lazanjama ovog puta iskoristite tanke ploške tikvice. Jelo će biti laganije i sočnije i vrlo vjerojatno će iz posude nestati brže nego što očekujete.
NEDJELJA
Jednostavan, ali uvijek dobar ručak bit će i kotleti u umaku od gljiva. Meso zapecite, napravite kremasti umak, sve sjedinite i poslužite uz omiljeni prilog. Mi volimo heljdu, rižu, široke rezance...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....