ŠTO KUHATI?

Od pohanja, preko zasitnog variva do lazanja, tikvice i patlidžani zvijezde su ovotjednog menija

Radimo tjesteninu s kobasicom, pohane patlidžane, varivo s tikvicama, zapečenu rižu, tuna salatu, lazanje i kotlete

Tjedan započinjemo jednostavnom tjesteninom s kobasicom, pa nastavljamo u istom slasnom tonu i radimo sendvič s pohanim patlidžanom. Sredinom tjedna uvijek volimo pojesti i nešto na žlicu pa je tako ovog puta na redu varivo s tikvicama i piletinom, dok u četvrtak radimo zapečenu rižu s kupusom. Još jedan niz radnih dana završavamo tuna salatom s kukuruzom, a za vikend radimo malo drugačije lazanje i kotlete u umaku od gljiva. Svi recepti čekaju vas u nastavku.

PONEDJELJAK

Za početak tjedna maksimalno si skratite pripremu ručka i napravite ovu tjesteninu s kobasicom. Plus je to što ovoj kombinaciji uvijek možete dodati i druge dodatke po želji, poput primjerice cherry rajčica ili sitno sjeckanih tikvica.

TJESTENINA S KOBASICOM

image
Stanislav Ostranitsa/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Pohane patlidžane nikad ne odbijamo, a ovako posluženi u sendviču bit će dobar ručak ili večera nakon plaže, a ako baš želite, možete ih i spakirati pa ponijeti na plažu. Ili iskoristiti kao dobar gablec ako ljeto provodite na poslu.

POHANI PATLIDŽANI U SENDVIČU

image
Lauraag/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Dobro ljetno varivo ponekad namjerno napravimo u duploj količini kako bismo imali ručak za dva dana. Isto možete učiniti i s ovom kombinacijom tikvica, piletine i slanutka.

VARIVO S TIKVICAMA I PILETINOM

image
Gbh007/Getty Images

ČETVRTAK

Zapečena riža jednostavna je opcija kada vam se pretjerano ne da razmišljati o ručku. Sve se radi u istoj posudi i aktivna priprema traje oko 10-ak minuta. Idealno!

RIŽA S KUPUSOM IZ PEĆNICE

image
Freeskyline/Getty Images/istockphoto

PETAK

Dobru tuna salatu nikad ne odbijamo. Ova je s kuhanim kukuruzom i odlična je. Bogata, zasitna i idealna za jednostavan ručak s nogu.

TUNA SALATA S KUKURUZOM

image
Pinkybird/Getty Images

SUBOTA

Umjesto tjestenine, za slojeve u lazanjama ovog puta iskoristite tanke ploške tikvice. Jelo će biti laganije i sočnije i vrlo vjerojatno će iz posude nestati brže nego što očekujete.

LAZANJE S TIKVICAMA

image
Mphillips007/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Jednostavan, ali uvijek dobar ručak bit će i kotleti u umaku od gljiva. Meso zapecite, napravite kremasti umak, sve sjedinite i poslužite uz omiljeni prilog. Mi volimo heljdu, rižu, široke rezance...

KOTLETI U UMAKU OD GLJIVA

image
Marijana Mancev/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2025 00:29