Kada vam ponestane ideja za jednostavan, a kvalitetan ručak usred tjedna, svratite na ovu našu listu i vratite se nekim već zaboravljenim klasicima. Od zapečenog graha s kobasicama, preko variva s ječmom, pa do svima omiljenih odrezaka u umaku od gljiva, na ovoj listi dobrih ideja pronaći ćete sve što vam treba. I najbolje od svega, kad ih skuhate, ove kombinacije voljet će svi za stolom, pa čak i oni najizbirljiviji.
GRAH, NJOKI ILI PITA? ILI SVE ODJEDNOM?
Zapečeni grah je jedno od onih jela s kojim jednostavno nema greške i koji je najbolji kada ga se posluži uz samo krišku kruha (ok, i možda zdjelicu kupus salate). Želite li da bude još bolji, dobar trik je u posudu u kojoj se kuha dodati i žlicu ajvara, najbolje domaćeg, naravno. Osim graha, odlična ideja za ručak usred tjedna bit će i piletina u umaku s njokima, koje možete napraviti sami ili jednostavno koristiti kupovne. Jednako tako, za pitu sa sirom i špinatom možete koristiti gotove kore za savijače, koje u supermarketu možete kupiti po cijeni od tek nešto više od 1 eura, a ako imate vremena i volje, razvući ih možete i sami.
PITA SA SIROM I ŠPINATOM ILI BLITVOM
BEZ VARIVA SE NE RAČUNA, A NI BEZ RIBE
Tjedan nam ne može proći ni bez variva, a ovog puta napamet nam je palo ovo s ječmom i suhim mesom. Gusto, bogato i zasitno, baš kako volimo. Baš kao što ne preskačemo varivo, svakog tjedna obavezno radimo i ribu, a ovog puta odabir je pao na pohanu varijantu, i to s krumpir salatom.
PILETINA ILI TELETINA?
Ako ste prije svega ljubitelj mesa, trebate samo odlučiti volite li više piletinu ili teletinu. Ma, zapravo, možete pripremiti oba jela recepte za koja donosimo u nastavku, jer su odlična, nimalo komplicirana, a voljet će ih svi za stolom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....