7 JELA ZA 7 DANA

Ovaj tjedan spremamo pileća jetrica u luku, wok s ljutkastom svinjetinom i prefini složenac

Došli su topliji dani pa se i naše nepce poželjelo nekih novih okusa, laganijih namirnica i jela. Imamo dobre prijedloge

S dolaskom proljeća poželjeli smo se laganijih, ali ukusnih jela koje ili nismo dugo pripremali ili smo ih tek otkrili. Teške, zimske namirnice spremamo u smočnice i zamrzivač, a hladnjak punimo svježim namirnicama s tržnice i pripremamo jela koja možemo jesti i za ručak, ali i za večeru. Očekivano, teška pečenja zamijenili smo za laganija jela, kao što su složenac i tjestenina, a na stolu će nam se češće naći i juha. Povratak klasicima vidimo u pripremi pilećih jetrica koja bi vas, popust nas, mogla ugodno iznenaditi kad probude zaboravljene uspomene... Uživajte!


UTORAK

Kada bismo trebali izdvojiti nekoliko jela koja bude lijepe uspomene i sjećanja, onda je ovo jedno od njih. Pileća jetrica s lukom i pire krumpirom svakako bismo mogli staviti i na listu comfort fooda koji nam usred tjedna dobro dođe.

Ovaj recept za pržena pileća jetrica s lukom vraća u djetinjstvo i traži porciju više

image
Nelea Reazanteva/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Neka vas ne obeshrabri popis namirnica potrebnih za ovaj recept, jer za kratko vrijeme imate sjajan obrok, koji bi se mogao svidjeti čak i onima za vašim stolom koji nisu "ludi" za juhom.

Čak i ako niste ljubitelj jela na žlicu, ova juha s mesnim okruglicama mogla bi vas ‘kupiti‘

image
Pronina Marina/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Ovo je jedno od onih jela koje dobro dođe kad nemate previše vremena i inspiracije, a jede vam se fino. Pritom je lako za pripremu, ali i lagano i fino za pojesti i u večernjim satima.

Pripremite povrtnu tjesteninu s piletinom, uopće nije teško i baš je ukusno

image
Lisegagne/Getty Images

PETAK

Želite probati nešto novo, ali nikako za to ne nalazite dovoljno vremena i hrabrosti? Evo prilike! Odvažite se i istražite koliko dobro se ljube kombinacije namirnica koje inače ne biste spojili!

Ne vjerujete da se povrće i plodovi mora vole? Isprobajte juhu od bundeve s škampima

image
Alisa Korolevskaya/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Htjeli priznati ili ne, svi ponekad volimo uživati u slobodnom vremenu umjesto stajati uz štednjak. Ovo je jelo koje nam ide na ruku, pa subotnji dan iskoristite da se opustite i uživate u okusima i stvarima koje vas raduju.

Wok rezanci s ljutkastom svinjetinom spas su za dane kad nemate vremena na bacanje

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Ako ste se zasitili pečenja, možda biste trebali isprobati jedan ovako pripremljeni složenac.

Zapečeni krumpir s kuhanom šunkom odlično je jelo za druženja oko obiteljskog stola

image
Foodandstyle/Getty Images/istockphoto

PONEDJELJAK

Možda vam se čini preobično složiti si sendvič za ručak, no ovaj bi vas mogao iznenaditi i okusom i sastojcima. Da, za njega će vam trebati nešto više namirnica, ali doživljaj koji pruža je vrijedan svog tog truda.

Ovako pripremljen gril-sendvič s mozzarellom sve je samo ne suh, a okusi oduševljavaju

image
Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 23:04