ŠTO KUHATI?

Ovog tjedna kuhamo jednostavno varivo, a radimo i meka peciva s lososom i savijaču s gljivama

Na našem tjednom meniju nalazi se i salata s pečenim paprikama, popečci od brokule, tjestenina s limunom i pistacijom i sočna pureća prsa

Još jedan zimski tjedan pred nama započinjemo jednostavnom salatom s pečenim paprikama i fetom u koju vrlo lako možete ubaciti i ostatke od nedjeljnog ručka, a nastavljamo s nekoliko brzopoteznih jela kao što su popečci od brokule i varivo od krumpira. Zatim je na redu tjestenina s limunom, pa i peciva s dimljenim lososom, a za vikend radimo lisnatu savijaču s gljivama i krumpirom te sočna pureća prsa koja se slažu uz svaki prilog. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Malošto se može mjeriti s mirisom pečenih paprika, a jednom kada su gotove, poslužiti ih možete kao prilog, ali i ubaciti u salatu. Odlično se slažu s feta sirom, a u zdjelu uvijek možete ubaciti i komadiće piletine, puretine, svinjetine ili junetine iz juhe koji su vam ostali od nedjeljnog ručka.

SALATA S PEČENIM PAPRIKAMA I FETOM

image
Haoliang/Getty Images

UTORAK

Jednostavan, prilično brz i ukusan ručak možete napraviti i od glavice brokule, krumpira, kukuruza i šake začina po želji. Spojite ih u gustoj smjesi, oblikujte polpete pa pecite na tavi ili u pećnici.

POPEČCI OD BROKULE

image
Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

A kada vam se jede nešto toplo i na žlicu, razmislite o tome da napravite vjerojatno najjednostavnije varivo koje možete zamisliti. Spojite krumpir, mrkvu i kobasicu pa napravite gusto i zasitno jelo na žlicu.

VARIVO S KRUMPIROM I KOBASICAMA

image
Lauripatterson/Getty Images

ČETVRTAK

Tjestenina s limunom možda će vam zvučati neobično, no jednom kad joj date priliku, vrlo vjerojatno ćete joj se češće vraćati. Dodate li kombinaciji i pistaciju, vjerujte, malotko će moći odoljeti da ne napuni još jedan tanjur.

TJESTENINA S LIMUNOM I PISTACIJAMA

image
Leonhard Kraisser/Getty Images/istockphoto

PETAK

Petak rezervirajte za pripremu malo drugačijeg ručka. Uzmite si vremena i zamijesite tijesto, ispecite bagels peciva pa ih napunite krem sirom, lososom i povrćem po želji. Utješno, zasitno i slasno.

BAGELS PECIVA S LOSOSOM

image
Dulezidar/Getty Images

SUBOTA

Poželite li ponekad pojesti ručak bez mesa ili vam se samo jede slasna savijača bez da u pripremu uložite previše truda, neka vam se ovaj recept obavezno nađe pri ruci. Spojite gljive, poriluk i krumpir, ubacite sve zajedno u lisnato tijesto, ispecite i poslužite samostalno ili uz čašu jogurta.

LISNATA SAVIJAČA S GLJIVAMA, KRUMPIROM I PORILUKOM

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Iako mnogi vole puretinu, nerijetko se žale da im se pri pečenju presuši. Okušajte se u pripremi na ovaj način pa je poslužite uz prilog po želji i zdjelu salate, a ostatke vrlo lako možete narezati na tanke kriške i iskoristiti za sendvič.

SOČNA PUREĆA PRSA

image
Magnez2/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:22