TJEDNI MENI

Ovog tjedna radimo hrskave pohane kotlete, kremasti složenac, pitu s lisnatim i kelj varivo

 Gbh007/Getty Images/istockphoto
Osim toga, tu je i tjestenina s gljivama i slaninom, zatim pečena buča i tacosi s kozicama

Ovog tjedna radimo brza i jednostavna, ali utješna jela kojima ćete se, vjerujemo, ubrzo poželjeti vratiti. Tjedan započinjemo kremastim složencem s brokulom, nastavljamo istom takvom tjesteninom s gljivama i slaninom, a potom u srijedu kuhamo omiljeno sezonsko varivo za koje će vam trebati tek glavica kelja, mrkva i krumpir. U četvrtak pečemo buču i spajamo je s fetom, a kraj radnog tjedna obilježavamo predobrim tacosima s kozicama i kremastom salatom od kupusa. Plan za vikend je također prilično slastan pa tako radimo pitu s piletinom i lisnatim tijestom te pohane kotlete s kuhanim, a zatim pečenim krumpirom.

PONEDJELJAK

Vrijeme je da na naš jelovnik vratimo brokulu i upakiramo je u najkremastiji složenac koji možete zamisliti. Malo sira dodatno će podići kombinaciju pa taj korak nikako nemojte preskočiti. Ovako pripremljena, brokula može biti i dobar prilog uz komad mesa.

SLOŽENAC OD BROKULE

image
Vaaseenaa/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Ako ste ljubitelj gljivarenja, sada je pravo vrijeme da pripremite ovu slasnu tjesteninu s gljivama i slaninom. U priču možete ubaciti i poriluk, koji će se sjajno složiti s navedenim sastojcima, a osim uz tjesteninu, ova kombinacija dobro će se ići i uz kuhanu heljdu.

TJESTENINA S GLJIVAMA I SLANINOM

image
Luchezar/Getty Images

SRIJEDA

Na red je napokon došlo i omiljeno sezonsko varivo. Kelj, krumpir i mrkva, pokoji začin i to je sve što vam zapravo treba za pripremu ovog brzog i jednostavnog jela na žlicu. I dobar kruh, naravno.

KELJ VARIVO

image
Lindasphotography/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Onim danima kada vam se jednostavno ne stoji kraj štednjaka, dobra ideja bit će pečena buča s feta sirom. Jednostavno je začinite, a potom poslužite uz malo slanog sira koji će stvoriti dobar kontrast slatkastoj buči. Kombinaciji dodajte prilog i salatu po želji i uživajte.

PEČENA BUČA S FETA SIROM

image
Mariha-kitchen/Getty Images/istockphoto

PETAK

Tražite li ideju za brzi ručak s kozicama, stanite, pronašli ste je. Kozice samo kratko ispecite, a za to vrijeme naribajte kupus i napravite predobru, kremastu salatu. Sve zajedno ubacite u tortilje i gledajte kako ovaj prejednostavan, a preukusan ručak brzinski nestaje sa stola.

TACOSI S KOZICAMA I KUPUSOM

image
Grandriver/Getty Images

SUBOTA

Bogati umak s piletinom i povrćem vrlo je jednostavan za pripremu, a sve sastojke možete prilagoditi samo svom ukusu. Poriluk, grašak i gljive uvijek možete zamijeniti drugim povrćem, no nikako nemojte preskočiti dio s lisnatim tijestom jer upravo ono ovu pitu čini toliko posebnom.

PITA S PILETINOM I LISNATIM TIJESTOM

image
Haoliang/Getty Images

NEDJELJA

Nema ništa bolje od sočnog, a hrskavog komada pohanog mesa u kombinaciji s dobrim prilogom. Upravo zato, uz pohane kotlete ove nedjelje poslužujemo kuhani, a zatim pečeni krumpir koji možete završiti u tavi, ali i u pećnici.

POHANI KOTLETI S KRUMPIROM

image
Gbh007/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:25