BRZO, FINO, LJETNO

Pita, štrudla i pašta: tikvice tek postaju najslađe, a ovo su tri jela koja ćemo i ovog ljeta neprestano ponavljati

Pita od tikvica koja bi vas okusom mogla podsjetiti na pizzu, 10-minutna tjestenina i štrudlice sa sirom i tikvicama - tri provjereno dobra recepta za kojima bi i vi ovog ljeta mogli izgubiti glavu

Stigle su prve domaće tikvice ove godine, one najslađe, a mesnate, kakvima se posebno veselimo svakog ljeta. Naravno da ćemo to proslaviti baš kako treba - dobrim sezonskim jelima. Iako takvih ima puno, jer tikvice su jedan od najsvestranijih ljetnih plodova i mogu se koristiti na nebrojeno mnogo načina - od ribanih u popečcima i složencima, preko grillanih ‘odrezaka‘, pa sve do lađica koje punimo slasnim nadjevima - ovog puta ipak izdvajamo tri recepta za ona jela koja su gotova najbrže, a uvijek za stolom izazovu najviše reakcija. To su brza pita s tikvicama, rajčicama, sirom i slaninom koja okusom pomalo podsjeća na pizzu, brza pašta i svima omiljene tanke štrudlice. Recepte potražite u nastavku.

PITA, PIZZA, TIKVICA

Ako tražite ideju za brz i jednostavan obrok, a istovremeno maštate o pizzi, ova pita od tikvica mogla bi vam se posebno svidjeti. Priprema ne može biti jednostavnija, a poslužiti se može za doručak, ručak ili večeru. Praktična je i komad ili dva možete ponijeti na posao za gablec idućeg dana ili, još bolje, na plažu.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Lidija Lončarić/

10-MINUTNA PAŠTA

Otkad smo je prvi puta skuhali, kremasta tjestenina s tikvicama jedno nam je od omiljenih ljetnih jela. Kuhanje će vam oduzeti 10-ak minuta, a fina, kremasta i lagana ostaje čak i kada se ohladi. Najbolje od svega, za pripremu će vam trebati tek nekoliko sastojaka, a cijelu stvar uvijek možete i nadograditi po želji, primjerice s malo slanine, začinskog bilja i slično.

RECEPT VAS ČEKA OVDJE

image
Lidija Lončarić/

ŠTRUDLICE BEZ GREŠKE

Ove štrudlice su hit svakog ljeta, kada god i gdje god ih ponudimo. Klasičnu pitu sa sirom ‘popravili smo‘ tikvicama, zbog čega je postala sočnija, a budući da su ove štrudlice tako tanke, u njima se može uživati kao u slancima, bez nepotrebnog rezanja na komadiće, već onako, ljetno, iz ruke. Najbolje su, naravno, uz čašu jogurta.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Lidija Lončarić/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2025 14:31