ADVENT KOD KUĆE

Pozovite ekipu i napravite svoj kućni advent uz 7 provjerenih recepata za favorite s kućica

 Berislava Picek/Cropix/
Advent se s kućica preselio u toplinu doma, a Slavica Šagolj pomogla nam je osmisliti meni za najslasnija kućna druženja

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu službeno počinje mnogima omiljeno doba godine. Kreće blagdanska groznica koja traje cijeli prosinac. U gradu Zagrebu, ali i diljem cijele Hrvatske na trgovima i terasama kafića i restorana tada zamirišu najfinija jela, slastice, kuhano vino i ukusni bezalkoholni napici. Zanimljiva je ideja dio te predbožićne atmosfere preseliti u svoj dom za odabrani krug. Samozatajni gastro znalci konačno mogu dobiti svojih pet minuta slave i prijateljima servirati slasne zalogaje.

image
Berislava Picek/Cropix/

Neće tu nedostajati ni blagdanske atmosfere, ni glazbe, a ponajmanje jela jer je u konačnici to i smisao adventa. Što zaista očekujemo od tih zalogaja, ovisi o osobnim afinitetima. Mnogima je prva asocijacija nešto fino, sočno i začinjeno, a to nije teško postići uz malo truda i pomoć ekipe.

Kao lagani uvod tu su falafel, povrće u tempuri ili focaccia koja se fino sljubljuje s kombinacijom grčkog jogurta i aromatizirane mini rajčice.

HRSKAVI FALAFEL S UMAKOM

image
Berislava Picek/Cropix/

FOCACCIA S UMAKOM OD JOGURA I RAJČICAMA

image
Berislava Picek/Cropix/

Ljubitelje mesa oduševit će hrskavo i ukusno carsko meso ili, pak, pulled pork (trgana svinjetina) s dodatkom povrća i umaka.

CARSKO MESO S CRVENIM ZELJEM I UMAKOM OD SENFA I MEDA

image
Berislava Picek/Cropix/

PULLED PORK U DOMAĆIM BRIOCHE PECIVIMA

image
Berislava Picek/Cropix/

Tu je i domaća kobasica koja je zaštitni znak svakog božićnog događanja na otvorenom. Uz džem od luka i umak na bazi hrena bit će savršen užitak za nepce.

KOBASICA U PECIVU S UMAKOM OD HRENA I DŽEMOM OD LUKA

image
Berislava Picek/Cropix/

Na kraju večer začinite toplim slatkim churrosima s obiljem cimeta i čokolade i raskošnim vrućim napitkom. Inspirirajte se našim editorijalom, proučite recepte i napravite meni po svom guštu za veselo druženje, pa makar u vlastitom dvorištu.

CHURROS S UMAKOM OD ČOKOLADE

image
Berislava Picek/Cropix/

VRUĆI ČOKOLADNI NAPITAK S AROMOM PEPERMINTA

image
Berislava Picek/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 21:38