Novi tjedan, novih sedam jela na meniju. Otvaramo ga jednostavnom tjesteninom s gljivama, a zatim radimo salatu s keljom i bučom. Sredinom radnog tjedna na redu je varivo sa svinjetinom i grahom, a zatim i piletina s heljdom. Kuhamo i oslić s krumpirom na žlicu, dok su za vikend na redu carski drobljenac i slana rebrica. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Kada za ručak samo želite pojesti nešto fino i kremasto, nemate previše vremena za kuhanje i jako ste gladni, ova tjestenina bit će odličan izbor. Za pripremu vam ne trebaju nikakvi posebni sastojci, pa čak niti slatko ili vrhnje za kuhanje, jer kremoznost ćete postići samo dodatkom škrobne vode.
UTORAK
Da salate mogu biti itekako zasitan i bogat obrok, dokaz je i ova kombinacija buče i kelja. Uvijek joj možete dodati orašaste plodove po želji, malo nara i napravili ste obrok koji sutradan možete ponijeti i na posao.
SRIJEDA
Sredinom radnog tjedna volimo se razveseliti toplim, gustim varivom. Ovog puta na redu su svinjetina i grah, koju uvijek možete ‘pojačati‘ s drugim povrćem po želji, primjerice krumpirom ili batatom.
VARIVO SA SVINJETINOM I GRAHOM
ČETVRTAK
Još jedan jednostavan ručak bit će brzinski pripremljena piletina s heljdom. Skuhajte heljdu, a dok je u loncu, ispecite piletinu. Uz sve to napravite i salatu i ručak je gotov u manje od pola sata.
PETAK
Osim variva, ovog tjedna radimo i oslića s krumpirom na žlicu. Vrlo jednostavno, s malo sastojaka, a zasitno i ukusno jelo. Sve što vam za kraj radnog tjedna treba.
SUBOTA
Ako volite palačinke, ali vam se baš i ne stoji sat vremena za štednjakom, napravite carski drobljenac. Kaiserschmarrn je austrijski klasik s kojim nema greške.
NEDJELJA
I na kraju tjedna, slasna rebrica. Ispecite ih pa premažite ljepljivim preljevom koji će ih učiniti još slađima. Poslužite ih uz pečeni krumpir ili batat.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....