IDEJE ZA RUČAK

Što kuhati ovaj tjedan? Kremastu tjesteninu bez vrhnja, gusto varivo s grahom, oslić na žlicu i carski drobljenac

Osim toga, na meniju su i salata s keljom i bučom, kuhamo i piletinu s heljdom i slasna rebrica

Novi tjedan, novih sedam jela na meniju. Otvaramo ga jednostavnom tjesteninom s gljivama, a zatim radimo salatu s keljom i bučom. Sredinom radnog tjedna na redu je varivo sa svinjetinom i grahom, a zatim i piletina s heljdom. Kuhamo i oslić s krumpirom na žlicu, dok su za vikend na redu carski drobljenac i slana rebrica. Svi recepti čekaju vas u nastavku.

PONEDJELJAK

Kada za ručak samo želite pojesti nešto fino i kremasto, nemate previše vremena za kuhanje i jako ste gladni, ova tjestenina bit će odličan izbor. Za pripremu vam ne trebaju nikakvi posebni sastojci, pa čak niti slatko ili vrhnje za kuhanje, jer kremoznost ćete postići samo dodatkom škrobne vode.

TJESTENINA S GLJIVAMA

image
Pinkybird/Getty Images

UTORAK

Da salate mogu biti itekako zasitan i bogat obrok, dokaz je i ova kombinacija buče i kelja. Uvijek joj možete dodati orašaste plodove po želji, malo nara i napravili ste obrok koji sutradan možete ponijeti i na posao.

SALATA S KELJOM I BUČOM

image
Ivandzyuba/Getty Images

SRIJEDA

Sredinom radnog tjedna volimo se razveseliti toplim, gustim varivom. Ovog puta na redu su svinjetina i grah, koju uvijek možete ‘pojačati‘ s drugim povrćem po želji, primjerice krumpirom ili batatom.

VARIVO SA SVINJETINOM I GRAHOM

image
Rudisill/Getty Images

ČETVRTAK

Još jedan jednostavan ručak bit će brzinski pripremljena piletina s heljdom. Skuhajte heljdu, a dok je u loncu, ispecite piletinu. Uz sve to napravite i salatu i ručak je gotov u manje od pola sata.

PILETINA S HELJDOM

image
Nataliaspb/Getty Images

PETAK

Osim variva, ovog tjedna radimo i oslića s krumpirom na žlicu. Vrlo jednostavno, s malo sastojaka, a zasitno i ukusno jelo. Sve što vam za kraj radnog tjedna treba.

OSLIĆ S KRUMPIROM NA ŽLICU

image
A-lesa/Getty Images

SUBOTA

Ako volite palačinke, ali vam se baš i ne stoji sat vremena za štednjakom, napravite carski drobljenac. Kaiserschmarrn je austrijski klasik s kojim nema greške.

CARSKI DROBLJENAC

image
Instamatics/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

I na kraju tjedna, slasna rebrica. Ispecite ih pa premažite ljepljivim preljevom koji će ih učiniti još slađima. Poslužite ih uz pečeni krumpir ili batat.

SLASNA REBRICA

image
Mphillips007/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 20:18