Blagdanski tjedan započinjemo laganim ručkom, pa tako radimo krem juhu od bundeve s đumbirom, zatim su na redu svinjski medaljoni u umaku od gljiva, a na Badnjak, logično, riba. Za Božić radimo raskošnu puricu s mlincima, a onda je na redu iskorištavanje ostataka pa tako kuhamo i rižoto i zapečene njoke. U nedjelju ovog tjedna nešto laganiji ručak - salata s piletinom, jabukama i orasima. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Dobra krem juha je uvijek dobra, zasitna, a jednostavna opcija za brzi ručak. Ovog puta radimo je od bundeve i đumbira, pa će, osim dobrog ručka, biti i odlična za sve one koje ovih dana muče prehlade i gripe.
Krem juha od bundeve s đumbirom i tostiranim sjemenkama
UTORAK
Prije nego krenu uživanja u božićnim gozbama, još jedan jednostavan ručak bit će svinjski medaljoni u umaku od gljiva. Brzo, a fino, baš kako volimo u ovo vrijeme blagdanske gužve.
Svinjski medaljoni u umaku od gljiva
SRIJEDA
U slučaju da ne pripremate bakalar, već tražite neku jednostavniju opciju, možda će riba u umaku od bijelog vina i kapara biti baš dobra opcija za vas. Prilog uvijek može biti krumpir s blitvom.
Riba u umaku od bijelog vina i kapara
ČETVRTAK
Klasični božićni ručak, purica s mlincima, a nakon toga, fina makovnjača i orahnjača. Ima li boljeg?
PETAK - ŠTEFANJE
Ako vam malo purice ostane, ubacite ga u rižoto. Dodati možete i poriluk, gljive ili ono što već imate u hladnjaku i predobar ručak od ostataka je gotov za čas.
Rižoto s ostacima pečene purice
SUBOTA
Još jedna dobra opcija za potrošiti ostatke bit će zapečeni njoki sa šunkom i sirom. Umjesto šunke koristiti možete i ostatke pečenja, a svakako nemojte zaboraviti ni puno sira.
Zapečeni njoki sa šunkom i sirom
NEDJELJA
Kraj blagdanskog tjedna dobro je zaokružiti nečime laganijim, a ova salata s piletinom, jabukom i orasima zvuči kao baš dobra opcija.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....