OD 14 DO 36 KUNA

Na ovih 5 zagrebačkih adresa isprobali smo stvarno dobre štrudle od jabuka, višanja i maka

 Privatna Arhiva/
Gotovo svaka pekara je drži u ponudi i u mnogim restoranima je na meniju, no na ovim se lokacijama pokazala kao top izbor deserta

Iako volimo sve oblike slastica, od parenog choux tijesta, preko francuskih kolača, modernih inačica tradicionalnih deserata pa do cupcakesa i američkih pita, posebno mjesto u našem srcu zauzima klasična savijača odnosno domaća štrudla. Iako je često radimo i sami, bilo na klasični način ili dekonstruiranu, ipak nas veseli kada ih netko drugi za nas spremi. Na ovih pet mjesta možete pronaći odlične varijante s različitim punjenima i zadovoljiti želju za poznatim okusima djetinjstva i kontinentalne Hrvatske.

image
Deposit photos

Restoran "Kod Vinka"
Adresa: Slovenska ul. 22
Cijena: 15 kn/kom

U popularnom restoranu Kod Vinka može se uživati u hrani polako, no nemojte čekati s naručivanjem štrudle za desert jer nestaju brzinom svjetlosti! Svaki dan ih rade svježe i nerijetko se mogu vidjeti prolaznici koji u restoran uđu samo kako bi kupili štrudlu za van pa osigurajte svoj desert na vrijeme. Lijepo začinjena, bogata i ukusna, ovo je svakako štrudla po koju bismo i sami svratili idući put kad se nađemo u blizini Zapadnog kolodvora.

image

Štrudla od jabuka Kod Vinka

Privatna arhiva

Restoran Balon

Adresa: Prisavlje ul. 2
Cijena: 36 kn/porcija

Iako je riječ o jednoj od omiljenih lokacija Zagrepčana za poslovni ručak, nemojte zazirati od tog da svratite i samo na kavu i kolač. Pritom je naša topla preporuka da naručite jabučne rolice s kremom od vanilije. Samo joj pristupite oprezno jer se u hrskavim rolicama od lisnatog tijesta nalazi ukusni, ali vrući nadjev od naribanih jabuka. Svakako profinjena izvedenica tipične štrudle.

image

Študlice od jabuka u Balonu

Privatna arhiva

Špeceraj
Adresa: Trg Kralja Petra Svačića 1
Cijena: 11.80 kn/kom

U ovom zero waste dućanu čuda, osim što možete nabaviti razno voće i povrće, mliječne proizvode, jaja domaćih uzgajivača i slične artikle koji spadaju u kategoriju zdrave hrane, u ponudi imaju i kruh i slastice. Među njima su i klasična štrudla od jabuke, štrudla s višnjama, kao i slatki sir s grožđicama koje proizvodi pekara Nikl nedaleko Samobora. Ako vas ulovi želja, svratite u jedan od dućana Špeceraja po zalogaj s nogu!

image

Ponuda štrudli u dućanu Špeceraj

Privatna arhiva

Restoran Kvatrić
Adresa: Maksimirska cesta 9
Cijena: 25 kn/porcija

U restoranu Kvatrić također savijače rade sami i uvijek su svježe, a možete ih naručiti i za van. Uske i duguljaste, dolaze s odlično odmjerenom količinom sočnog nadjeva. Pritom smo isprobali odličnu jabuku i zanimljivu višnju u kombinaciji s makom. Svakako bismo jabuku ponovili kad se zaželimo te tradicionalne kombinacije okusa.

image

Štrudla do jabuka Restoran Kvatrić

Privatna arhiva

Bistro "Kod Vukušića"
Adresa: Slavonska avenija 22D
Cijena: 20 kn/porcija

Kod Vukušića se ide na ribu ili obilne i ukusne gablece, no ako vam ostane mjesta nakon bogatog ručka, svakako se počastite štrudlom od višanja. Ako je odlučite podijeliti, ljubazni konobari će je odmah donijeti na dva tanjura, a poslužuju je s kuglicom sladoleda od vanilije, umakom od višanja i preljevom od karamele. Dovoljno slatka, a istovremeno i osvježavajuće kiselkasta, zadovoljit će vam žudnju za dobrom domaćom savijačom.

image

Štrudla od višanja Kod Vukušća

Privatna arhiva
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:07