JEDVA ČEKAMO

U Zagrebu se uskoro otvaraju nove pekarnice, burger barovi, slastičarnica i restoran

Napravili smo mali popis mjesta otvorenja kojih nas ovih dana posebno vesele

Svakome tko barem malo prati gastronomsku scenu jasno je da je Zagreb posljednjih godina baš procvjetao. Otvorilo se nekoliko zanatskih pekarnica i jedemo nikad bolji kruh, slastičarnice svakom novom sezonom izbacuju sve maštovitije slastice, bistroi kuhaju hranu zbog koje nam nije teško izdvojiti određenu svotu novaca na tjednoj bazi, a sve je više onih i koji su, unatoč tome što je život skuplji nego ikad, spremni izdvojiti i veće svote novaca kako bi uživali u pomno pripremljenim jelima nekih od najboljih domaćih chefova. No, ako ste mislili da je tu kraj, varate se, jer Zagreb uskoro dobiva još nekoliko novih adresa koje će ponudu podići na još jednu razinu više.

Nedavno smo tako saznali da se popularni zagrebački Boogie Lab širi i u prostor Arena Centra, gdje će na čak 450 kvadrata gosti moći uživati u njihovim slanim i slatkim zalogajima. Budući da je Boogie Lab u Parku kneževa gotovo stalno pun, vjerujemo i u uspjeh na novoj lokaciji. Više pročitajte ovdje.

image
Press/
image
Press/

Osim Boogie Laba, još jedna pekarnica uskoro otvara svoja vrata. Ekipa iz pekarnice Kukuriku, predvođena Domagojem Kordićem, naime, uskoro bi trebala otvoriti vrata svog novog lokala u centru grada, točnije u Mesničkoj na broju 3. U Kukuriku na Savskoj inače kupujemo odličan kukuruzni kruh i peciva od lisnatog tijesta pa nas posebno veseli što ćemo uskoro upravo u tim proizvodima moći uživati i kada prolazimo kroz centar grada. Više pročitajte ovdje.

image
Vanesa Pandzic/Cropix/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix/Cropix

Uz mnogima omiljene zanatske pekarnice, uskoro se otvara i nekoliko restorana koji nas također posebno vesele. Svakog trena chef Vid Nikolić i restorater Davor Bienenfeld trebali bi otvoriti svoj Kiyomi. Nalazit će se u Gajevoj ulici, a što će nuditi, Nikolić je nedavno dao naslutiti na svojoj kućici u sklopu Adventa. Na terasi zagrebačkog hotela Esplanade, naime, ove zime nudio je zalogaje od parenog tijesta koji će, kako je otkrio, biti dio ponude i u novom lokalu.

image
Biljana Blivajs/Cropix

U nedavnom razgovoru s vlasnicima restorana Noel, Ivanom Jugom i Marijem Mandarićem, saznali smo i kako ova ekipa do ljeta 2024. godine planira otvoriti dvije pekarnice, dva burger bara i jedan wine bar. Jednu pekarnicu već su otvorili u zagrebačkoj Masarykovoj ulici, dok će burger barove otvoriti na Iblerovom trgu i u Skalinskoj ulici. Wine bar, gdje će nuditi vina na čaše, ali i koktele te male zalogaje, planiraju otvoriti na Europskom trgu. Više pročitajte ovdje.

image
Noel Bread&deli Instagram/

Prolazeći zagrebačkom Martićevom ulicom, nedavno smo ponovno naletjeli na prazan prostor s natpisom ‘Crna ovca‘, gdje bi se trebala otvoriti slastičarnica koja je u Beogradu totalni hit. Više o svemu pisali smo ovdje. Točan datum otvorenja još uvijek nije poznat, ali nadamo se da ćemo u njihovom sladoledu uživati već ovog proljeća.

image
/Privatna Arhiva
image
/Instagram Brenda Crna Ovca
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:12