Consumer reports

Lista pouzdanosti električnih automobila: ovo su modeli koji se ‘nisu proslavili‘

Cilj ovog izvješća bio je otkriti najmanje pouzdane modele, a kao što je to bio slučaj u prošlosti, Teslin Model S i X nalaze se na listi

Tesla Model X

 Tesla

Consumer Reports nedavno je objavio ažurirano izvješće o pouzdanosti koje se odnosi na električna vozila na današnjem tržištu. Cilj ovog izvješća bio je otkriti najmanje pouzdane modele, a kao što je to bio slučaj u prošlosti, Teslin Model S i Model X nalaze se na listi top 10.

image

Tesla Model S

Tesla

Hyundai Kona Electric zapravo je proglašen najmanje pouzdanim EV-om, prema publikaciji. Odmah iza Hyundaijevog električnog crossovera je vrlo sličan Chevrolet Bolt EUV, a slijedi ga Bolt EV hatchback.

image

Hyundai Kona Electric

Hyundai

Vlasnici su Teslu Model S ocijenili s ukupnom ocjenom 62 od 10, te dva od pet za predviđenu pouzdanost. Smatraju ga manje pouzdanim od prosječnog novog automobila.

image

Chevrolet Bolt EUV

Chevrolet

U međuvremenu, Tesla Model X je sveukupno prošao čak i lošije, s ocjenom od samo 52, iako je njegova ocjena pouzdanosti ista kao i ona od Model S-a. Da budemo jasni, svaki EV na popisu dobio je dva od pet za predviđenu pouzdanost, osim Bolta EV, koji je dobio najnižu moguću ocjenu - jedan od pet.

image

Audi e-tron GT

Audi

Publikacija ukazuje na zabrinutost vlasnika Modela S s unutarnjom elektronikom, prijenosom i opremom za napajanje. Štoviše, Consumer Reports navodi višestruke opozive Modela S koji su se dogodili tijekom godina. Mnogi od opoziva riješeni su besplatnim bežičnim ažuriranjem softvera. Model X suočavao se s većinom istih problema kao i Model S, iako je tijekom godina imao i priličan udio dodatnih briga.

image

Porsche Taycan

Porsche

S druge strane liste nalazi se električni kamionet Rivian R1T na 10. mjestu, a Audi e-tron GT je na 9. mjestu, odmah ispred Modela S, koji se nalazi na osmoj poziciji. Također uključeni u najnoviji popis najmanje pouzdanih električnih vozila su Polestar 2, Jaguar I-Pace i Porsche Taycan.

image

Rivian R1T

Rivian

Consumer Reports također je podijelio da još uvijek nije testirao BMW i7, Fisker Ocean, Hyundai Ioniq 6 i Lucid Aira, tako da ne treba misliti da su oni nužno pouzdani jer se ne nalaze na ovoj listi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:30