VOLIM LJUTO

Uzgajivač čili papričica Goran Vrabec proglašen je najboljim mladim poljoprivrednikom godine

 Bruno Konjević/Cropix/
Jednog od najpoznatijih uzgajivača čili papričica u zemlji Jutarnji list proglasio je mladim poljoprivrednikom godine

Održano je proglašenje pobjednika izbora za mladog poljoprivrednika godine, a prvo mjesto pripalo je starom znancu Dobre hrane Goranu Vrabecu, najpoznatijem po svom brendu ljutih umaka Volim ljuto. Na natječaj Jutarnjeg lista pristiglo je čak 68 prijava mladih poljoprivrednika koji su svoje želje, ciljeve i planove poželjeli podijeliti s javnošću, dok je nakon procjene stručnog žirija, u uži krug ušao 21 projekt. Također, kroz posljednja dva tjedna čitatelji su imali prilike glasovati za svoje favorite, a Jutarnji list donosio je njihove priče, predstavio njihova poslovanja te planove za budućnost. Drugu nagradu dobila je Brankica Borović, treću Ivan Gerštmajer Zelember, dok je Ivan Pačić proglašen pobjednikom prema glasovima čitatelja.

image
Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Goran Vrabec inače je jedan od najpoznatijih domaćih proizvođača čili papričica. Na imanju u Igrišću usred Zagorja uvelike mu pomažu i roditelji Nada i Dubravko te djevojka Petra. Uzgojem čili papričica obitelj Vrabec počela se baviti još 2012. godine i Goran još od tada neprestano radi na usavršavanju posla pa obožavatelje svog brenda Volim ljuto često iznenađuje i brojnim novitetima. Danas uzgaja preko 40 sorti papričica, a kroz svoj brend kreirao je preko 100 proizvoda. U standardnoj ponudi Volim ljuto nalazi se desetak ljutih umaka kojima, kako je rekao za Jutarnji list, danas opskrbljuje preko 300 restorana i preko 50 specijaliziranih trgovina. Dobro je dodati i kako priču o njegovom poslovnom putu i ljubavi prema uzgoju čili papričica možete pogledati i ove nedjelje u emisiji Dulum zemlje na HRT-u.

"Upornost, strpljenje, spremnost na promjene i brze odluke su samo neke od kvaliteta koje su potrebne za vođenje bilo kojeg posla, pa tako i poljoprivrednog. Naravno, tu je i obavezna i doza ljubavi prema zemlji i radu na zemlji jer ulazak u poljoprivredu samo zbog zarade nije dobra odluka. Naime, novac se može mnogo lakše zaraditi u nekim dugima granama poduzetništva", rekao je Goran za Jutarnji list.

image
Bruno Konjević/Cropix/

Upravo ga je sve pobrojano dovelo i do titule najboljeg mladog poljoprivrednika godine i prilike da njegovi proizvodi budu dostupniji još većem broju ljudi. Naime, osim nagrade od 50 tisuća kuna koju je osigurala Zagrebačka banka, a podijelilo troje prvoplasiranih, njihovi će se proizvodi pronaći na prodajnim mjestima Konzuma, dok je ambasadorica projekta Sunčana Glavak svakom od 21 finalista osigurala i put u Bruxelles na dodjelu nagrade za najboljeg mladog EU poljoprivrednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:51