PROVJERENI RECEPTI

Ideje za obiteljski ručak koje nikad ne razočaraju: tri jušna, tri slasna glavna jela i tri deserta

Od tafelšpica i riblje juhe, preko rolane svinjetine i slasne pite od piletine, pa sve do sočne rolade i browniesa

Često nam se dogodi da nam ususret nedjelji ponestane ideja za obitelji ručak. Pile s mlincima radili smo prošlog vikenda, pohanci su ionako prečesto na meniju, a ovog puta ipak bismo voljeli pripremiti nešto drugačije od klasičnog pečenja. Upravo zato, pretražili smo našu virtualnu kuharicu i pripremili tri kompletna menija koja vam kao inspiracija poslužiti mogu već ovog vikenda. Radimo tako klasike kao što su tafelšpic, riba u soli, ali i omiljene slatke zalogaje kao što je dobra rolada ili brownies na malo drugačiji način. Recepte potražite u nastavku.

MENI ZA KLASIČARE

U slučaju da za stolom okupljate one koji najviše vole klasiku, tafelšpic je nezaobilazan. Poslužite najprije juhu s korjenastim povrćem, zatim kuhanu junetinu s hren ili umakom od rajčice, a u kombinaciju uvijek možete ubaciti i griz knedle. Svakako goste upozorite i na to da poslije tafelšpica na stol stiže slasno pečenje kako bi ostavili dovoljno mjesta. Za glavno jelo napravite sočnu rolanu svinjetinu sa slatkastim nadjevom od suhih smokava, a za desert kremastu roladu s makom i vanilijom. Svi će, vjerujemo, tražiti komad više.

PRIČA O TAFELŠPICU

image
Vedran Peteh/Cropix

ROLANA SVINJETINA

image
Berislava Picek/Cropix

ROLADA S MAKOM I KREMOM OD VANILIJE

image
Berislava Picek/Cropix

MENI ZA ONE KOJI OBOŽAVAJU RIBU

Za one više okrenute ribi, imamo tri odlična prijedloga za lagan ručak. Najprije napravite riblju juhu s bijelim vinom, a dok se juha krčka, pripremite smjesu od soli kojom ćete prekriti ribu te je potom ubaciti na pečenje. A dok kuhinja polako poprima omiljeni miris, razmislite i o tome da napravite jednostavnu panna cottu s mentom. Dodati joj možete i sezonsko voće po želji ili od smrznutog voća napraviti preljev.

RIBLJA JUHA

image
Marko Miscevic/Cropix

RIBA U SOLI

image
Istock

PANNA COTTA

image
Marko Miscevic/Cropix

MENI ZA ONE KOJI VOLE ISTRAŽIVATI

Na kraju, meni za one koji svakog vikenda vole isprobati nešto drugačije - klasik s malim pomakom, krem juha od gljiva i cvjetače, potom bogata pita od piletine s pire krumpirom, a na kraju sočni brownies koji će postati još bolji ako im dodate i malo kave. Najbolje od svega, priprema ovih jela neće vam oduzeti previše vremena, a vrlo lako mogla bi biti apsolutni hit čak i među izbirljivima.

KREM JUHA OD GLJIVA

image
Berislava Picek/Cropix

PITA OD PILETINE I PRŠUTA S PIREOM OD KRUMPIRA

image
Berislava Picek/Cropix

BROWNIES S KAVOM

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:32