TJEDNI MENI

Imamo odlične ideje za ručak! Francuski goveđi gulaš, punjeni batat, orzo s curryjem...

Spremamo i piletinu s brusnicama, odličan ramen, tradicionalno zimsko jelo s kobasicama, ali i jedan riblji specijalitet

Ovaj tjedan započinjemo toplim i aromatičnim jelom koje je savršeno za hladnije dane, domaći ramen s piletinom i bogatim temeljcem punim okusa. Nastavljamo s klasičnim, sporije kuhanim jelom: francuski goveđi gulaš idealan je izbor za ručak koji će vas grijati i sutradan. Sredinom tjedna biramo brzo i kremasto jelo, orzo s pečenom piletinom i curry umakom gotov je u kratkom roku, a pun je okusa. Četvrtak je rezerviran za jednostavan, ali zasitan ručak: grilane kobasice s prženim krumpirom i paprikama. Petkom, kao i obično, posežemo za ribom pa predlažemo riblje popečke od krumpira i mljevene ribe uz tartar umak. Subota donosi nešto laganije - punjeni batat s feta sirom, mladim lukom i peršinom. Za kraj tjedna predlažemo mirisnu pečenu piletinu s brusnicama i narančom, savršenu za obiteljski nedjeljni ručak. Svi recepti vas čekaju u nastavku.

PONEDJELJAK

Ako tjedan volite započeti toplim i okrepljujućim jelom, domaći ramen je pravi izbor. Bogata juha, mekana piletina, rezanci i aromatični dodaci čine ovo jelo idealnim za opušteni kućni ručak ili večeru.

DOMAĆI RAMEN

image
Tbralnina/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Francuski goveđi gulaš je klasično jelo koje zahtijeva malo strpljenja, ali nagrađuje dubokim i punim okusima. Sporo kuhana govedina u vinu i temeljcu savršeno se slaže s pire krumpirom ili domaćim kruhom.

FRANCUSKI GOVEĐI GULAŠ

image
Vladimir Mironov/Getty Images

SRIJEDA

Ako tražite brzo, ali kremasto i zasitno jelo, orzo s pečenom piletinom i curry umakom odličan je izbor. Ovo jelo je jednostavno za pripremu, a začini mu daju poseban karakter i toplinu.

ORZO S PEČENOM PILETINOM I CURRY UMAKOM

image
Vladislav Chusov/Getty Images

ČETVRTAK

Za dane kada nemate puno vremena, grilane kobasice s prženim krumpirom i paprikama uvijek su dobra ideja. Riječ je o jednostavnom, ali izdašnom obroku koji će zadovoljiti cijelu obitelj.

GRILANE KOBASICE S PRŽENIM KRUMPIROM I PAPRIKAMA

image
Mikafotostok/Getty Images/istockphoto

PETAK

Petak je savršen dan za ribu, a riblji popečci od krumpira i mljevene ribe lagani su, a opet vrlo ukusni. Poslužite ih uz tartar umak i svježu salatu za uravnotežen i hranjiv obrok.

RIBLJI POPEČCI OD KRUMPIRA I MLJEVENE RIBE

image
Tatiana Volgutova/Getty Images

SUBOTA

Punjeni batat s feta sirom, mladim lukom i peršinom odličan je izbor za laganiji subotnji ručak ili večeru. Ovo jelo je jednostavno, hranjivo i lako prilagodljivo.

PUNJENI BATAT S FETA SIROM

image
Olga Yastremska/Getty Images

NEDJELJA

Za nedjeljni ručak predlažemo pečenu piletinu s brusnicama i narančom. Spoj slatkih i citrusnih nota s aromatičnim začinskim biljem čini ovo jelo posebnim i idealnim za zajednički obiteljski stol.

PEČENA PILETINA S BRUSNICAMA I NARANČOM

image
Kseniya Romazanova/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2025 10:42