Ovaj tjedan započinjemo toplim i aromatičnim jelom koje je savršeno za hladnije dane, domaći ramen s piletinom i bogatim temeljcem punim okusa. Nastavljamo s klasičnim, sporije kuhanim jelom: francuski goveđi gulaš idealan je izbor za ručak koji će vas grijati i sutradan. Sredinom tjedna biramo brzo i kremasto jelo, orzo s pečenom piletinom i curry umakom gotov je u kratkom roku, a pun je okusa. Četvrtak je rezerviran za jednostavan, ali zasitan ručak: grilane kobasice s prženim krumpirom i paprikama. Petkom, kao i obično, posežemo za ribom pa predlažemo riblje popečke od krumpira i mljevene ribe uz tartar umak. Subota donosi nešto laganije - punjeni batat s feta sirom, mladim lukom i peršinom. Za kraj tjedna predlažemo mirisnu pečenu piletinu s brusnicama i narančom, savršenu za obiteljski nedjeljni ručak. Svi recepti vas čekaju u nastavku.
PONEDJELJAK
Ako tjedan volite započeti toplim i okrepljujućim jelom, domaći ramen je pravi izbor. Bogata juha, mekana piletina, rezanci i aromatični dodaci čine ovo jelo idealnim za opušteni kućni ručak ili večeru.
UTORAK
Francuski goveđi gulaš je klasično jelo koje zahtijeva malo strpljenja, ali nagrađuje dubokim i punim okusima. Sporo kuhana govedina u vinu i temeljcu savršeno se slaže s pire krumpirom ili domaćim kruhom.
SRIJEDA
Ako tražite brzo, ali kremasto i zasitno jelo, orzo s pečenom piletinom i curry umakom odličan je izbor. Ovo jelo je jednostavno za pripremu, a začini mu daju poseban karakter i toplinu.
ORZO S PEČENOM PILETINOM I CURRY UMAKOM
ČETVRTAK
Za dane kada nemate puno vremena, grilane kobasice s prženim krumpirom i paprikama uvijek su dobra ideja. Riječ je o jednostavnom, ali izdašnom obroku koji će zadovoljiti cijelu obitelj.
GRILANE KOBASICE S PRŽENIM KRUMPIROM I PAPRIKAMA
PETAK
Petak je savršen dan za ribu, a riblji popečci od krumpira i mljevene ribe lagani su, a opet vrlo ukusni. Poslužite ih uz tartar umak i svježu salatu za uravnotežen i hranjiv obrok.
RIBLJI POPEČCI OD KRUMPIRA I MLJEVENE RIBE
SUBOTA
Punjeni batat s feta sirom, mladim lukom i peršinom odličan je izbor za laganiji subotnji ručak ili večeru. Ovo jelo je jednostavno, hranjivo i lako prilagodljivo.
NEDJELJA
Za nedjeljni ručak predlažemo pečenu piletinu s brusnicama i narančom. Spoj slatkih i citrusnih nota s aromatičnim začinskim biljem čini ovo jelo posebnim i idealnim za zajednički obiteljski stol.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....